Wethouder Dorenbos plant eerste boom Stan Kentonlaan

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Op vrijdag 20 januari 2017 om 14.00 uur plant wethouder Jaqueline Dorenbos de eerste boom in de Stan Kentonlaan. De boom is één van de verplantbare bomen uit de Breestraat. Hierbij zijn de bewoners ook uitgenodigd.

 

Al meerdere malen hebben bewoners van de Stan Kentonlaan de wens geuit om bomen te plaatsen in de laan. De gemeente wilde graag aan deze wens tegemoet komen, maar het ontbrak tot nu toe aan (financiële) mogelijkheden.

De gelegenheid biedt zich nu aan door de herinrichting van de Breestraat. Daar worden de bomen verwijderd en zo heeft het team openbare ruimte nu de beschikking over een aantal volwassen lindebomen. Die worden gebruikt om een paar plekken in de stad groener te maken. De Stan Kentonlaan is daar één van. Er is ruimte voor 18 lindes in de straat.

Wethouder Dorenbos is enthousiast: “Fantastisch dat we de wens van de bewoners nu toch  kunnen vervullen. Zo wordt de Stan Kentonlaan eindelijk een echte laan!”

 

Winterlinde (Tilia Cordata)

De boomsoort die geplant wordt, is de winterlinde. Dat is een inheemse boom met een eeuwenoude historie, die 15 tot 20 meter hoog wordt. In de vroege zomer krijgt hij geurende bloemen waar honingbijen op af komen. In de nazomer heeft hij kleine ronde viltige vruchten. De boom heeft weinig last van luis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing