Wethouder Erol opent 'Ons Thuis'

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Aan De Laan van Broekpolder 204 werd zaterdagmiddag 'Ons Thuis' geopend, een woongroep voor dementerende ouderen. Wethouder Haydar Erol verrichte de openingshandeling en liet zich rondleiden in het pand, waar nog plaats is voor nieuwe bewoners. 

Het pand bestaat in feite uit vier aan elkaar gekoppelde woningen, waarin voorheen de stichting Philadelphia zorg bood aan gehandicapte kinderen. Toen het pand leeg kwam te staan, trok het de aandacht van onderneemster Janny Zwart, directeur van thuiszorgorganisatie Zorg Allerlei BV. In Voorhout huurt zij al geruime tijd een villa, waar dementerende ouderen samen wonen met permanente professionele zorg in een zo normaal mogelijke thuissituatie. Samen boodschappen doen, samen koken en samen afwassen zijn er heel vanzelfsprekend. Comfortabel en plezierig wonen, waarbij gezelligheid een belangrijke factor is, vormt het doel dat Janny Zwart voor deze doelgroep wil bereiken. Het personeel dat er werkt is getraind in het werken met dementerenden en kan zich goed inleven in de wensen van deze bewoners.

In Voorhout is de formule een succes, er is zelfs sprake van een wachtlijst. In Beverwijk zijn de eerste drie bewoners inmiddels gehuisvest in deze locatie, die totaal over 14 slaapkamers beschikt. Een aantal daarvan zijn bedoeld voor echtparen, die er samen kunnen wonen wanneer beiden zorg nodig hebben. Er is ook een aantal eenpersoonskamers beschikbaar. In het pand zijn professionele tilliften aanwezig, ook is er voor de bewoners een luxe badkamer met ligbad. Het project is opgezet voor mensen met een modaal inkomen. Uitgebreide informatie is te vinden op www.zorgallerlei.nl. Wie meer wil weten over de mogelijkheden om bijvoorbeeld een familielid te laten verhuizen naar deze locatie, kan contact opnemen met Janny Zwart via [email protected] of telefonisch via nummer 06 34007130.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing