Wethouder Erol opent speciale kindersportdagen Noord-Holland

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op 3 oktober opent Wethouder Erol bij sporthal de Walvis in Beverwijk de kindersportdagen van de Heliolympics. Tijdens de deze twee dagen ontdekken meer dan duizend leerlingen uit het speciaal onderwijs (4 t/m 12 jaar) en voortgezet speciaal onderwijs (13 t/m 18 jaar) welke sporten bij hun wensen en mogelijkheden passen. Het aanbod aan sport- en beweegactiviteiten is enorm groot en gevarieerd. Te denken valt aan breakdance, freerunning, voetbal, schermen, golfen, boksen, honkbal, atletiek, snoezelen, tennis en paardrijden!

NOC*NSF talent scouten

Tijdens deze dagen komt Ronald Vink, ex-paralympisch rolstoeltennisser, namens NOC*NSF talent scouten voor de Paralympisch talentendag 2016. Vink kijkt niet alleen naar rolstoeltennistalent, maar ook naar talenten voor andere paralympische sporten. Sam Vor, van NOC*NSF: “Ons doel is te zorgen dat echt iedereen doet aan, geniet van, en wint door sport. NOC*NSF is heel blij met het initiatief van Heliomare voor het organiseren van de Heliolympics. Sporten met een beperking is heel belangrijk.”

 

Carmen Koedood, winnaar in de dop

Een goed voorbeeld van een talent dat bij Heliomare ontdekt is, is Carmen Koedood, oud-scholier van Heliomare. Zij maakte als handbikester deel uit van het project ‘Talents4Tokyo’ van NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation. Zes jonge talenten in verschillende takken van de paralympische sport kregen de kans om in Rio de Janeiro alvast kennis te maken met de Paralympische Spelen. Op deze manier ervoeren zij de grootsheid van het evenement, waardoor ze beter voorbereid zijn als ze in 2020 mogelijk zelf deelnemen.

Vrijwilligers

De organisatie van de kindersportdagen ligt in handen van de medewerkers van Heliomare Sport. Zij worden ondersteund door meer dan 160 vrijwilligers die de twee sportdagen tot een succes maken. De vrijwilligers zijn onder andere medewerkers van de Rabobank, leerlingen van het CIOS en Ichthus College en studenten van Inholland.

 

Meer informatie: www.heliolympics.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing