Wethouder Ferraro zet ondernemers in het zonnetje

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK –Op vrijdag 15 november zet Serge Ferraro, wethouder Economische Zaken, 3 ondernemers in het zonnetje. Op de Dag van de Ondernemer bezoekt hij de Beverwijkse MKB-bedrijven Patina Dakdekkers, We Love the Planet en Middelkoop Transporten Verhuizingen.

Deze bedrijven zijn genomineerd voor één van de drie IJmond Awards. Wethouder Ferraro brengt regelmatig een bezoek aan Beverwijkse bedrijven om kennis te maken met de ondernemers, het bedrijf en de veelzijdigheid van het Beverwijkse bedrijfsleven. Hij is vooral geïnteresseerd in het bedrijf en wat het zoal doet. Maar ook de plannen voor de toekomst, knelpunten en de rol van de gemeente komen ter sprake. Dit keer hebben de bezoeken een extra feestelijk tintje vanwege de landelijke Dag van de Ondernemer.

Middelkoop Transporten en Verhuizingen is genomineerd voor de IJmond Onderneemt Award 2019. De onderneming met 20 medewerkers is een echt familiebedrijf. Middelkoop is in 1904 begonnen als transportbedrijfje, opgericht door de overgrootouders van de huidige eigenaar. Ze brachten destijds met paard en wagen handelsgoederen naar Haarlem, waarbij ze boodschappen voor welgestelden mee terug namen. Later zijn daar ook de verhuizingen en distributie bij gekomen. Het grootste deel van het werk bestaat nu uit transport naar de Benelux en Duitsland.

Patina Dakdekkers is genomineerd voor de IJmond Werkt Award 2019. Het bedrijf wil innovatief ‘dakdenken en -doen’. Ze ontwerpen, construeren, vervaardigen, verduurzamen, beveiligen en beheren platte en hellende daken. Daarbij zijn een goede planning en een heldere projectcommunicatie vanzelfsprekend.

We Love the Planet is genomineerd voor de IJmond Duurzaam Award2019. We Love the Planet is een nieuwkomer in Beverwijk. Het produceert 100% natuurlijke deodorants, geurdiffusers en geurkaarsen. Sinds de start, nog maar 2½ jaar geleden,verkoopt het bedrijfhaar producten al in 21 landen. Behalve natuurlijke producten gebruikt We Love The Planet gerecycled verpakkingsmateriaal. Met dit totaalpakket draagt het bedrijf haar steentje bij aan een betere wereld voor iedereen.

IJmond Awards 2019Op 26 november a.s. vindt de prijsuitreiking van de IJmond Awards 2019 plaats. Dat gebeurt tijdens het netwerk event IJmond Onderneemt van de OV IJmond. De IJmond Onderneemt Award 2019 gaat naar een echt IJmonds bedrijf, dat zich op een positieve manier onderscheidt en boven het maaiveld uitsteekt. Een beloning voor goed ondernemerschap. De IJmond Duurzaam Award 2019 krijgt het bedrijf dat duurzaam ondernemen optimaal integreert in de eigen bedrijfsvoering. De IJmond Werkt Award 2019 is voor bedrijven die mensen in dienst nemen via IJmond Werkt!. Dat kunnen statushouders zijn maar ook bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing