Wethouder hangt kerstverlichting Europaplein op

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK – Samen met ondernemers en handhavers heeft wethouder Ani Zalinyan kerstverlichting opgehangen op het Europaplein. De wethouder deinsde er niet voor terug daarvoor zelf in een hoogwerker te stappen.

De kerstverlichting is een eerste stap naar een betere verlichting op het Europaplein. Bewoners zeggen zich vaak onveilig te voelen omdat het er in de avond en nacht zo donker is. Ook doen zij veel meldingen van geluidsoverlast, intimidaties en rondzwervend vuil. 

Veilig

Samen met bewoners, ondernemers en buurtprofessionals zet de gemeente zich in voor een veilig en leefbaar Europaplein. Onder meer door grofvuil vaker op te halen, handhavers vaker een ronde te laten maken, de onderdoorgang bij de Nouwelandflat tijdelijk af te sluiten én een betere verlichting. 

Blauwe luifels

De gemeente onderzoekt momenteel wat de mogelijkheden zijn voor extra verlichting onder de blauwe luifels op het plein. Omdat de uitkomsten hiervan nog even duren, stelden de ondernemers op het Europaplein voor alvast kerstverlichting op te hangen. Wethouder Ani Zalinyan hielp daar vanuit een hoogwerker zelf aan mee!

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing