Wethouder Robert te Beest maakt tentoonstelling compleet.

Door: Ab Jenema

IJMOND -  Met het plaatsen van het laatste Martelwerktuig op zijn plek maakt wethouder Robert te Beest de nieuwe tentoonstelling van deze Middeleeuwse Martelwerktuigen compleet.

Na een dankwoord namens de Beheerders van de Ruïne aan de vrijwilligers voor hun hulp bij het realiseren van de tentoonstelling volgde voor de tweede maal een stevig applaus, ditmaal voor de voorzitter van Stichting Knights of Camelot, een re-enactment groep die het steekspel te paard ten tonele brengt in Den Lage Landen. Dankzij hen heeft de Ruïne van Brederode een heuse verzameling van unieke martelwerktuigen in bruikleen. 

Naadloos weet wethouder te Beest het verleden met het heden te verbinden in zijn pakkende en boeiende toespraak en roept de aanwezigen op te beseffen dat het martelen anno 2017 in vele landen ter wereld nog een dagelijkse bezigheid is. Na deze woorden laat onze wethouder de menigte niet langer in spanning wachten en begeven allen zich in een lange rij langs de tentoongestelde martelwerktuigen.

Wilt u zelf deze bijzondere tentoonstelling in het eerste rijksmonument van Nederland bekijken dan kan dat op woensdag en vrijdag van 12:00-17:00 en op zaterdag en zondag 10:00-17:00.

Ruïne van Brederode, Velserenderlaan 2, Santpoort-Zuid. www.ruinevanbrederode.nl

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Correct Autoglas
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Zorgverzekering vergelijken
Sim Only Check
Vergelijk Zorgverzekering 2018
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl