Whatsapp service IJmond wel Accuraat

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - De gratis berichtenservice 'IJmond App' leverde in de eerste week zonder Velsertunnel een gewaardeerde bijdrage. Door de interactie die de makers van de App hebben met alle geabonneerden, inmiddels 4.400+, kan er snel en gedetailleerd worden geïnformeerd over de actuele situatie op de weg.

Heel even stond begin deze week onze IJmond landelijk in de schijnwerpers. Redacties van Radio & TV omroepen zaten op het puntje van hun stoel om bij de eerste mogelijkheid te berichten over een 'falende Rijkswaterstaat'. Helaas voor hun bleef een grote verstoring van het wegennet uit. 


Tot donderdagmiddag ging het goed: toen vond er rond kwart over vijf een ongeluk plaats in de Wijkertunnel en liep de vertraging op tot bijna anderhalfuur. De gratis sms-service van Rijkswaterstaat faalde en weggebruikers werden niet geïnformeerd via het officiële kanaal. De IJmond App, een onafhankelijk initiatief, wist hier wel melding van te maken, evenals de verstoring op vrijdagmiddag naar aanleiding van een ongeval. 

Abonnees van de IJmond App kunnen direct aan de App bijdragen door via WhatsApp een melding te doen. In praktijk is dit zelfs in combinatie met een foto of video. De makers kunnen hierdoor snel de situatie inschatten, interactief communiceren en een kettingreactie in werking zetten.

De IJmond App informeert ook doelgericht op woonplaats over evenementen, activiteiten en (middel)grote incidenten. 

De initiatiefnemers: ,,Het is natuurlijk onwijs gaaf om te zien dat Rijkswaterstaat geïnspireerd raakte door onze techniek en zelf een SMS-dienst heeft geïntroduceerd. Dat ze dit hebben afgekeken is natuurlijk niet te bewijzen, maar we hebben zo onze vermoedens. Volgens ons interactie via een SMS-dienst lastig en zijn de tekens beperkt. Wij kunnen bijvoorbeeld foto's en video's meesturen, tips geven over omleidingsroutes en de interactie aangaan met abonnees. In ieder geval genieten we van alle positieve reacties die binnen komen, en ja... ook wij maken wel eens een foutje.''

Aanmelden voor de IJmond App kan door uw woonplaats te WhatsAppen naar 06 – 251 60 500. Het betreft hier geen openbare WhatsApp groep, maar een één op één berichtenservice.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing