Wie heeft de JazzFactor?

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - Wie heeft de JazzFactor in de regio Kennemerland? Win vijf dagen studiotijd en een festival optreden!

Enige tijd geleden is het startschot gegeven voor de inschrijving voor de jazz talentenjacht de Kennemer JazzFactor.  “In Kennemerland barst het van het muzikale  talent… wij zijn op zoek naar ambitieuze, talentvolle vocalisten, instrumentalisten en bands” aldus initiator van de jazztalentenjacht Kees Koek.

Er zijn vijf categorieën waarop ingeschreven kan worden; Jazz, Latin-jazz, Soul, World en Blues. De voorrondes zullen vanaf oktober 2012 gehouden worden in diverse horeca gelegenheden in Kennemerland zoals Beverwijk,  Heemskerk, Haarlem  en Overveen. Voor iedere categorie is er vierkoppige vakkundige jury aangesteld onderleiding van een categorievoorzitter, die de kandidaten zullen beoordelen. In de categorie Jazz zal de jury worden voorgezeten door Frits Landesbergen voor Latin-jazz is dat niemand minder dan percussionist Eddie Conard. De voorzitter voor de categorie blues is de Hammond-organist  Rob Mostert  en voor de soul en world is nog een verrassing.

De categorie waar jij in mee doet bepaal je zelf in het inschrijfformulier. Ook worden de voorronden per categorie samengesteld op één locatie. De categorieën strijden dus niet tegen elkaar. 2 of 3 deelnemers per categorie gaan door naar de halve finale. Uit deze halve finale wordt uiteindelijk bekend wie de winnaar is van, in de door jou zelf opgegeven categorie. In de finale zullen alle categorie winnaars beoordeeld worden door alle categorievoorzitters. Na het per finalist behaalde aantal punten te hebben opgeteld zal uiteindelijk de winnaar van de Kennemer JazzFactor bekend worden.

Op 13 april 2013 zullen in het Kennemer Theater in Beverwijk de halve finale en de finale plaatsvinden.  Op deze dag zullen de winnaars uit de verschillende categorieën de strijd met elkaar aanbinden. Tijdens de finalerondes zullen de vocalisten en instrumentalisten indien nodig worden begeleid door een professioneel orkest. Van de optredens van de finalisten in het Kennemer Theater zullen opnames worden gemaakt voor één van de door Jazz Club Kennemerland uit te brengen cd’s.

De winnaar van JazzFactor wint maar liefst vijf dagen studiotijd en mag  op het Jazz en Soul festival van JCK “Jazzin Kennemerland 2013 in Beverwijk  een optreden verzorgen. Voor voorwaarden en inschrijving voor de JazzFactor kan je kijken op www.jazzclubkennemerland.nl.

JazzFactor wordt georganiseerd door Stichting Jazz Club Kennemerland. Voor zowel voor musici, talenten, het  publiek, de entertainment branche als voor het bedrijfsleven is Jazz Club Kennemerland een unieke organisatie, die de afgelopen twee jaar haar sporen heeft verdiend. Een club waar passie voor jazz, funk en Soul muziek samengaan. JCK organiseert zowel business- en netwerkevents en jazzy muziekevenementen voor de regio Kennemerland. JCK heeft de meest "saxy" businessclub van Nederland  en brengt muzikaal talent met de JazzFactor  in contact met de juiste mensen.

Meld je nu aan via de website:  www.jazzclubkennemerland.nl. De inschrijving sluit op 10 september 2012.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing