Wie wordt de Klimaatburgemeester in Beverwijk?

Door: Jan Pronk

Beverwijk – Met de Nationale Klimaatweek (30 oktober tot en met 5 november 2023) in aantocht hebben steeds meer Nederlandse gemeenten een Klimaatburgemeester. In totaal zijn er ruim 200 Klimaatburgemeesters in zo’n 140 verschillende gemeenten. De gemeente Beverwijk is nog op zoek naar een Klimaatburgemeester. De grote vraag is: wie pakt die mooie kans?

Klimaatburgemeesters zijn een belangrijk onderdeel van de Nationale Klimaatweek (NKW), die dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt. Tijdens de week komt heel Nederland in actie voor een beter klimaat, waarbij Klimaatburgemeesters het voortouw nemen. Dit doen ze samen met de overheid en bedrijven en organisaties die als Klimaatsupporter zijn aangesloten.

Leer de Klimaatburgemeesters kennen
Klimaatburgemeesters inspireren met woorden en daden hun plaats- en buurtgenoten om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Dat doen ze onder meer door tijdens de NKW activiteiten te organiseren en hun verhaal te delen. Zo vertelt Klimaatburgemeester Gera van den Berg uit Harderwijk op de website van de Nationale Klimaatweek: “Minder spullen is beter voor de aarde en fijner voor jezelf.” Ook Aicha Raqibi uit Rotterdam sloot zich aan als Klimaatburgemeester. “Ik haal er kracht uit om ouderen in Rotterdam te helpen om duurzamer te wonen en te leven.” In Westervoort is Laura de Vries een van de Klimaatburgemeesters. “Ik wil mensen buiten mijn groene bubbel inspireren.”

Wie o wie?
Word jij de Klimaatburgemeester van de gemeente Beverwijk of ken je iemand die geknipt is voor deze functie? Meer informatie over wat het Klimaatburgemeesterschap inhoudt en hoe je je kunt aanmelden vind je op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden. Het Klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen; ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven. En onthoud: alle acties zijn goed; van kleine, lokale initiatieven in jouw buurt tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact.

Over de Nationale Klimaatweek
In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald ten opzichte van 1990, als opmaat naar een volledig klimaatneutraal Nederland in 2050. Om dit te bereiken, moeten we met elkaar nu al in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, reizen en produceren. Daarom organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat jaarlijks de Nationale Klimaatweek. Kijk voor meer informatie over deze campagne en Klimaatburgemeesters, hun rol tijdens de Nationale Klimaatweek en hoe zij zich kunnen aanmelden op www.nkw2023.nl. De Nationale Klimaatweek is onderdeel van de ‘Zet ook de knop om’-campagne van de Rijksoverheid.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing