Wie wordt Stadsdichter 2017?

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Hoe denk je over de nieuwe Breestraat, de nieuwe burgemeester, de nieuwe tijd? Wie Beverwijk één jaar lang wil volgen en in zes gedichten wil beschrijven, komt in aanmerking om de nieuwe Stadsdichter te worden. Voor de eer, het idee of gewoonweg de aardigheid. Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk roept voor de vijftiende maal inwoners van de IJmond op om  mee te doen aan de verkiezing voor  Stadsdichter Beverwijk 2017.

Hij of zij, jong, oud, haaibaai of romanticus, krijgt de opdracht Beverwijk te vangen in poëtische bewoordingen en/of in een scherp hekeldicht. En dat zesmaal per jaar. Voorwaarde is dat de in te leveren gedichten, zowel voor de verkiezing als daarna, over deze stad moeten gaan of over typisch Beverwijkse aangelegenheden of personen. Tegelijkertijd krijgt de Stadsdichter echter ook veel vrijheid. Het precieze onderwerp is altijd vrij.

Commentaar graag!

De Stadsdichter hoeft overigens zelf geen Beverwijker te zijn. Misschien is enige afstand juist wel gunstig om deze stad kritisch doch liefdevol te kunnen bekijken.

Kandidaten dienen uiterlijk 11 december maximaal drie en minimaal drie gedichten in te leveren. Op maandagavond 12 december buigt de jury zich over de inzendingen. Deze jury kiest, na het nodige gekrakeel en verhitte discussies, diezelfde avond nog de nieuwe Stadsdichter. De uitslag blijft geheim tot donderdagavond 15 december. Dan worden alle inzenders verwacht in café Camille om hun gedichten voor te dragen. Nadat alle kandidaten zich hebben gepresenteerd, maakt de jury de uitslag bekend.

Gedichten kunnen worden aangeleverd bij [email protected] of bij Café Camille, Kerkstraat 37 onder vermelding van Stadsdichter 2017. Graag naam en emailadres vermelden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing