Wie wordt Stadsdichter 2019

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Hoe ‘voelt’ deze stad? Hoe is het om jong te zijn in Beverwijk? Of middelbaar. Of juist oud? Wat vind je van de inrichting, het omringende landschap, van de eigenaardigheden van Beverwijk? Ben je blij als je vanaf de Velser traverse of het station de wijk inkomt? Of ga je liever linea recta de snelweg weer op of de trein weer in? Maak er een gedicht over en wordt Stadsdichter 2019. Wie heeft de lef? Wie is er zo bijdehand om mee te doen? Voor het idee, de aardigheid en voor de eer. 

Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk roept inwoners van Beverwijk en omstreken (je hoeft hier niet vandaan te komen) op om mee te doen aan de verkiezing voor Stadsdichter Beverwijk. Volg Beverwijk één jaar lang op de voet. Beschrijf de stad en haar inwoners in zes gedichten. Ga in op het regionale nieuws, doe verslag van bijzondere gebeurtenissen, de gemeentepolitiek, of andere in het oog springende stadszaken of personen. Want de voorwaarde is wel dat de gedichten, zowel de inzendingen als die van de Stadsdichter, over Beverwijk moeten gaan of over typisch Beverwijkse zaken of personen. Tegelijkertijd krijg je ook veel vrijheid. De onderwerpkeuze voor de gedichten is vrij. 

Uiterlijk 9 december (24 uur) niet meer en niet minder dan drie gedichten in. Op maandagavond 10 december buigt een jury zich over de inzendingen. Deze jury kiest diezelfde avond, na het nodige gekrakeel en verhitte discussies, nog de nieuwe Stadsdichter. De uitslag blijft geheim tot donderdagavond 13 december. Dan worden alle inzenders verwacht in Café Camille om hun gedichten voor te dragen. Daarna maakt de jury de uitslag bekend. 

Gedichten kunnen worden aangeleverd bij [email protected] onder vermelding van Stadsdichter 2019. Graag naam en emailadres vermelden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing