Wijckermolen enkele dagen afgesloten

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op donderdag 19 en vrijdag 20 september, en op maandag 23, dinsdag 24, donderdag 26 en vrijdag 27 september is de Wijckermolen in de richting vanaf de Spoorsingel naar het Stationsplein voor het verkeer afgesloten. In het tussenliggende weekend is de Wijckermolen gewoon open voor al het verkeer. Reden van de afsluiting is het schilderen van de keerwand van het Meerplein.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de Schans, de St. Jansstraat en de Meerstraat. De buslijnen die nu via de Koude Horn en de Wijckermolen naar het station rijden, worden ook omgeleid via de Meerstraat. De afsluiting betreft alleen de rijbaan in de richting naar het Stationsplein. Afslaand verkeer naar de Viaductweg en de Parallelweg zowel vanaf de Spoorsingel als het Stationsplein kan gewoon doorgaan, evenals het doorgaand verkeer vanaf het Stationsplein richting Spoorsingel. Verkeer komend vanaf de Parallelweg / Viaductweg richting de Spoorsingel en De Schans ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Het fietsverkeer kan gedurende alle werkzaamheden normaal van de Wijckermolen en de Viaductweg gebruik blijven maken.

In dezelfde periode is de Spoorsingel tussen de Laan der Nederlanden en de St. Aagtendijk in beide richtingen gesloten. Hierdoor is er minder verkeersaanbod vanaf de Spoorsingel naar het Stationsplein te verwachten.

Het schilderen van de keerwand bij het Meerplein is de afsluiting van het onderhoud aan de verbinding tussen het centrum van de stad en de Parallelweg. Bij sommige werkzaamheden is het nodig om de Wijckermolen in zijn geheel af te sluiten. Om de overlast daarbij  tot een minimum te beperken worden deze werkzaamheden in de nachtelijke uren uitgevoerd tussen 04.00 en 06.00 uur. Dat betreft de nacht van vrijdag 20 september, maandag 23 september en dinsdag 24 september. Vanaf het Stationsplein is de Viaductweg dan wel bereikbaar.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing