Wijk aan Zee viert weer Kerst met een uitgebreid muzikaal programma.

Door: Ab Jenema

WIJK AAN ZEE - Vrijdag 15 december vanaf half acht geven de koren van de Sint Odulphusparochie hun jaarlijkse kerstconcert. Er valt een uur lang te genieten van het Odulphuskoor met dirigente Dory Zuid en organist Piet de Reuver, het Themakoor onder leiding van Marja Westerbeek met organiste Anja van Der Ploeg en het kerstjeugdkoor dat wordt geleid door Chantal van der Meer met Lieke van der Meij aan het orgel.

Elk optreden wordt afgesloten met samenzang en er worden  gedichten voorgedragen.
Na afloop van het concert is er glühwein en warme chocolademelk.
De toegang is gratis, bij het verlaten van de kerk is er gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage.

Zondag 17 december vanaf half zes kan iedereen weer uit volle borst meezingen met de traditionele Kerstsamenzang.
Op het sfeervol verlichte Julianaplein begeleidt het blaasorkerst BOOH de samenzang. De Kerstman heeft weer de regie over de zang. Er worden zangbundeltjes uitgedeeld maar neem wel een zaklampje mee om de tekst te kunnen lezen.
De kelen kunnen worden gesmeerd met diverse drankjes en hapjes. Vuurpotten zorgen voor behaaglijke warmte en zeker hartverwarmend zal weer het optreden zijn van groep 1 en 2 van basisschool de Vrijheit onder leiding van juf Anneke.
De organisatie van het zangfestijn is in handen van de Stichting Actief Wijk aan Zee.

Vrijdag 22 december treden The Kennemer Christmas Carolsingers op in de Dorpskerk aan het Julianaplein. Het gelegenheidskoor  van 45 leden uit de regio staat onder leiding van Wijk aan Zeeër Wim Duin. Zij brengen een uitgebreid repertoire van traditionele kerstliederen en carols maar ook moderne songs.
In de pauze wordt chocolademelk en glühwein geschonken. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Aanvang 20.00 uur

Dinsdag 26 december  besluiten de Carol Singers onder leiding van Joost Doodeman hun kersttour  met een optreden tijdens een dienst in de Odulphuskerk. Bekende en minder bekende christmas carols  worden gezongen; de dienst begint om half elf.
 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing