Uitslag prijsvraag musical 'Porgy and Bess'

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Van donderdag tot en met zondag hebben wij via onze website een prijsvraag gepubliceerd, waarbij kaarten konden gewonnen voor de musical 'Porgy and Bess'. Deze musical is vanaf 3 maart 2015 te zien in het RAI Theater in Amsterdam. Inmiddels heeft de loting plaatsgevonden en hierbij maken wij de winnaars bekend.

Om de kaarten te winnen moest antwoord worden gegeven op de vraag wie de componist is van de muziek in 'Porgy and Bess'. De naam van deze beroemde componist is George Gershwin. Alle deelnemers wisten ons dit juiste antwoord te melden. Uit de lijst van inzenders zijn drie winnaars geloot en dit zijn:

Anneke Dekker
Mark Romero
Arie Janissen

Zij ontvangen in de loop van deze week bericht met betrekking tot de gewonnen prijs. In elk geval kunnen zij dinsdag 3 maart alvast vrijhouden voor het bijwonen van de musical!

Dat de voorstelling Porgy and Bess vanaf volgende week in Breda en Amsterdam te zien is, mag gerust bijzonder genoemd worden. De originele authentieke versie met een volledig Amerikaanse cast en stersolisten van de New York Metropolitan Opera wordt door Stardust Theatre BV op de planken gebracht, precies zoals George & Ira Gerschwin en Dubose & Dorothy Heyward bedoeld hebben. Hun erven blijven er tot op de dag van vandaag streng op toezien dat de rechten voor deze uitvoering alleen verleend worden aan producties die aan alle eisen voldoen qua kwaliteit van cast, orkest, decors en kostuums. Deze voorwaarden zijn er de reden van dat men Porgy and Bess in deze tijd nog maar zelden op de planken ziet. De kosten van deze productie zijn, mede door het grote aantal medewerkers (ruim 130) zeer hoog. Bovendien zijn voor de zware hoofdrollen zangers vereist die in de internationale operawereld reeds hun sporen hebben verdiend. Porgy and Bess is dan ook een miljoenenproductie, die dus geheel wordt uitgevoerd in de geest en volgens de wens van The Gerschwin Estate.

Tachtig jaar nadat Porgy and Bess in 1935 in première ging, is deze volksopera – of musical, zo men wil – nog altijd springlevend. De emoties in de voorstelling over liefde, verdriet, wanhoop en eenzaamheid, zijn tijdloos en grijpen het publiek nog altijd naar de keel. Na Romeo en Julia zijn Porgy en Bess wellicht het belangrijkste liefdespaar van de theaterwereld.
In het Chassé Theater Breda en het RAI Theater Amsterdam zal het de komende maand dus al 'Summertime' zijn met de voorstellingen van Porgy and Bess. Een uniek event voor jong en oud, dat ook nu weer in de ban zal komen van die klassieke hits, zoals I Got Plenty of Nothing, It ain’t Neccessarily So en natuurlijk Summertime!

Uitgebreide informatie over de voorstelling en kaartverkoop is op de website van Stardust Theatre BV te vinden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing