Winnaars fotowedstrijd TenneT 'zandkasteel strand Velsen' nemen hun prijzen in ontvangst

Door: Jan Pronk

Foto van Rosita Stumpel : de winnaars

WIJK AAN ZEE – Op het strand van Velsen worden momenteel de stalen damwandplanken als laatste herinnering aan het grootste (tijdelijke) zandkasteel van Nederland verwijderd. Deze constructie was nodig voor de boringen onder de duinen voor de aansluiting van het windpark Hollandse Kust (west Beta). Onder het motto 'Gelukkig hebben we de foto's nog...' schreef TenneT een fotowedstrijd uit voor een blijvende herinnering aan dit bijzondere bouwwerk.

Ruim 25 fotografen zonden hun mooiste foto's van het bouwwerk in om deel te nemen aan de wedstrijd. De winnaars werden na de sluitdatum gekozen door de projectdirectie in samenwerking met het omgevingsteam van TenneT. Afgelopen vrijdag namen de winnaars in het Informatiecentrum aan de Zeestraat in Wijk aan Zee hun prijzen in ontvangst.

Winnende foto

"De winnende foto van Xander Bos Waaldijk brengt alle werelden ter plekke op één prachtige plaat samen", zo laat Roos Jurriens als coördinatrice van het Informatiecentrum van TenneT weten. "Die van de windmolen, die het zandkasteel voor de aansluiting van windparken op zee en natuurlijk de kitesurfer, die als sporter van diezelfde energie gebruikmaakt."

Bijzondere beelden

Dat je tijdens de werkzaamheden op het strand bijzondere beelden ziet, weet ook Egi Brink. Zij deed twee jaar geleden in Heemskerk/Wijk aan Zee ook al mee met de fotowedstrijd voor het installeren van de zeekabels. Toen draaide het om de Moonfish, een onbemand robotvoertuig dat voor velen de uitstraling had van een 'futuristisch waterwezen'. Egi nam deze keer de tweede prijs mee naar huis.

Bonnen + bloemen

Naast de vier prijzen en de eeuwige roem waren er ook nog cadeaubonnen te vergeven, met een waarde van respectievelijk 150, 100, 50 en 25 euro (de namen van de winnaars vindt u aan het eind van dit artikel). Verder kregen alle winnaars nog een mooie bos bloemen van De Duinroos. 

Blijf op de hoogte

Vindt u het interessant om de aansluiting van de windparken op zee en de werkzaamheden op de voet te volgen? Download dan gratis de TenneT BouwApp in de App Store (iOS) of Google Play (Android). Zo ontvangt u doorlopend actuele informatie over de werkzaamheden. 

De prijswinnaars

·       Eerste prijs:      Xander Bos Waaldijk

·       Tweede prijs:    Egi Brink

·       Derde prijs:      Frans Glorie

·       Troostprijs:       Piet Fennema

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing