Winnaars fotowedstrijd ‘zandkasteel’ TenneT nemen hun prijs in ontvangst

Door: Jan Pronk

WIJK AAN ZEE – Tot enkele weken geleden stond op het strand van Heemskerk 'het grootste zandkasteel van NL'. Netbeheerder TenneT liet dit bijzondere bouwwerk oprichten voor de boringen onder de duinen door. Hierin worden later de elektriciteitskabels getrokken voor de aanlanding van de windenergie die in de komende jaren op zee wordt geproduceerd. Voor een blijvende herinnering aan dit bijzondere bouwwerk schreef TenneT een fotowedstrijd uit. Gisteren namen de winnaars hun prijzen in ontvangst.

'De winnende foto geeft door het lage camerapunt, een mooi beeld van het zandkasteel. Het bouwwerk verrijst als een fata morgana boven het strand. De mantelbuis die op de voorgrond ligt, geeft extra diepte aan de foto en trekt de kijker als het ware het beeld in.' Uit alle inzendingen wees de projectdirectie dit beeld van Bert Kamp aan als winnaar aan van de wedstrijd. In het Informatiecentrum van TenneT aan de Zeestraat in Wijk aan Zee kreeg Kamp zijn prijs uitgereikt.

Vervreemding

In reactie op de bekendmaking van zijn winnende foto laat Bert Kamp weten: "Ik ben altijd op zoek naar een beetje vervreemding in mijn beelden. Ik vind het interessant als je niet direct doorhebt wat het is en je de foto goed in je moet opnemen om het beeld te kunnen duiden." Naast een afdruk op canvas voor aan de muur, ontving Bert ook een cadeaubon ter waarde van 150 euro.

Wordt vervolgd

Ook de plekken 2 t/m 4 konden rekenen op een prijs. Gezien het aantal enthousiaste deelnemers, is besloten deze wedstrijd binnenkort een vervolg te geven. Zo wordt een nieuwe fotowedstrijd uitgeschreven voor de 'Moonfish in actie'. Dit robotvoertuig van aannemer JLC wordt tussen eind april en eind juni van dit jaar op het strand en voor de kust ingezet bij het leggen van de zeekabels.

Download de BouwApp

Houd voor deze wedstrijd de gratis TenneT BouwApp in de gaten. Deze kunt u gratis downloaden in de App Store (iOS) of Google Play (Android). Zo ontvangt u doorlopend actuele informatie over de werkzaamheden voor de aansluiting van de windparken voor de kust. >> debouw.app/projects/hollandse-kust-noord-en-west-alpha

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing