Winnaars Techport Accelerator duurzame maakindustrie bekend

Door: Jan Pronk

IJMOND - In een spannende finale zijn uit vijf initiatieven de twee winnaars geselecteerd die deel mogen nemen aan de GO!-NH / Techport Accelerator. Dinsdag 13 maart hebben alle teams hun beste pitch gegeven voor de jury bestaande uit Gerik ten Berge (Techport), Marieke van Dijk (wethouder gemeente Heemskerk), Jan Wieger Hof (ROC Nova College), Jeffrey Flemming (Tata Steel) en Martijn van der Schaaf (Rabobank IJmond).

Het innovatieprogramma Techport Accelerator 2018 is een samenwerking tussen Techport, IJmond Samenwerking, gemeente Beverwijk, gemeente Heemskerk en gemeente Velsen, provincie Noord-Holland, GO!-NH, Innomics Enterprise Accelerator en Rabobank IJmond. 

Uit alle inzendingen zijn vijf innovaties gekozen:

Capte                 IoT platform voor industrie 4.0

Introvation         mobiele generatoren aangedreven door waterstof

VanDerEng BV         ontwikkeling van composteerbare consumptie- en evenementmuntjes

Tow-botic Systems ontwikkeling nieuw type sleepboten en sleeptechnologie

Bilfinger Tebodin        platform voor modulaire en uitwisselbare eenheden voor industriële                                                          engineering.

Techport mag mede door de samenwerking met de IJmond-gemeenten en Rabobank IJmond twee bedrijven aanwijzen voor een prijs. Voor de winnaar van deze Innovation Challenge is  € 25.000,- als prijzengeld beschikbaar en de runner-up ontvangt een geldbedrag van  € 2.000,-. Daarnaast is er voor deze twee winnende innovatieteams de deelname aan een intensief innovatieprogramma: Techport Accelerator 2018. Hiermee krijgen de winnaars de komende drie maanden ondersteuning van experts uit de praktijk en volgen ze workshops om hun bedrijf door te ontwikkelen. Dit programma vindt plaats op verschillende locaties in Noord-Holland zodat de deelnemers kennis maken met het uitgebreide netwerk van actieve en relevante ondernemingen in deze regio. Hiermee maken de ondernemers in enkele maanden stappen die je normaal gesproken in een jaar maakt.

De winnaars

De eerste prijs van de Techport Challenge is voor VanDerEng BV.  De runner-up, Bilfinger Tebodin Netherlands, ontvangt een geldbedrag van € 2.000,-. Daarnaast doen beide innovatieteams mee aan de Techport Accelerator 2018. Uit het juryrapport: Beide projecten hebben de potentie om een grote bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de maakindustrie in de regio. Winnaar VanDerEng vanuit de ambitie om te komen tot de ontwikkeling van een duurzaam product, Runner –up Tebodin door een infrastructuur te bouwen die circulariteit in machinebouw kinderspel moet maken. Twee prachtige – en erg verschillende- projecten. Zowel Tebodin als VanDerEng zullen de komende maanden in het accelerator programma GoNH! toe werken naar een versnelde marktintroductie dankzij de Techport Challenge.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing