Woensdag 15 november informatiebijeenkomst ‘Ongezond snurken en slaapapneu’

Door: Ab Jenema

IJMOND - Snurken lijkt misschien een onschuldig probleem. Toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu, ademhaling stops tijdens de slaap. Op woensdag 15 november organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieavond over snurken en apneu.  Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ voor u betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod.

Risico’s slaapapneu
Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, rusteloze slaap, moe en slaperig zijn overdag en ochtendhoofdpijn. Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Als gevolg van OSAS kun je last krijgen van stemmingswisselingen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en in slaap vallen tijdens routine activiteiten,.

Slaapapneu wordt op de informatiebijeenkomst vanuit verschillende kanten belicht. Een greep uit de onderwerpen die de revue passeren: wat is apneu, hoe stel je de diagnose, wat zijn de risico’s als je niet behandelt, wat kan de gespecialiseerde RKZ slaappoli betekenen voor u? Binnen deze poli wordt intensief (multidisciplinair) samengewerkt tussen de longartsen, OSAS Zorg Coaches, Keel-, Neus- en Oorartsen, kaakchirurgen.

De Slaappolikliniek van het Rode Kruis Ziekenhuis heeft vijf sterren (de maximale waardering) gekregen door patiënten van de Apneu Vereniging.

Sprekers zijn cardioloog Fons Windhausen, longarts Erik Kapteijns en OSAS Zorgcoach Angelique Koersen van het RKZ.

De informatieavond wordt woensdag 15 november gehouden in het restaurant van het RKZ op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open.

De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. De toegang is GRATIS, aanmelden is verplicht.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website: www.rkz.nl

of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: tel. 0251-265111.

Dit bureau is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing