Woonbond lanceert Meldpunt Woekerhuur

Door: Jan Pronk

IJMOND - Na jaren van gepraat en discussie ligt er sinds deze week eindelijk een wetsvoorstel waarmee woekerhuren in de vrije sector aangepakt worden. Met het vandaag gelanceerde Meldpunt Woekerhuur verzamelt de Woonbond praktijkverhalen van huurders die zich scheel betalen. Zodat Kamerleden die de wet straks zullen behandelen, scherp hebben wat excessieve huurprijzen betekenen voor huurders.

Met de Wet Betaalbare Huur gaat er voor meer woningen een maximale huurprijs gelden die in lijn is met de kwaliteit van een woning. Verhuurders die een te hoge prijs rekenen moeten de huur verlagen en kunnen een boete krijgen. Nu geldt er voor de vrije sector geen maximale huurprijs. Veel vaak jonge huurders zijn hierdoor wel de helft van hun inkomen kwijt aan wonen. Voor een woning die dat helemaal niet waard is.

Huurprijzen in de vrije sector maximeren is noodzaak

Binnenkort debatteert de Tweede Kamer over dit wetsvoorstel. De Woonbond roept alle huurders in de vrije sector op om via het nieuwe Meldpunt Woekerhuur te laten weten wat de hoge huurprijzen voor hen betekenen. De Woonbond bundelt deze verhalen van huurders zodat Kamerleden de noodzaak van de Wet Betaalbare Huur inzien.

Praktijkverhalen voor politici om noodzaak in te zien

"De afgelopen tijd was er veel aandacht voor beleggers die hun hoge rendementen willen behouden. Terwijl investeerders in nieuwbouw van woningen zoals pensioenfondsen best snappen dat regulering nodig", zegt Mathijs ten Broeke van de Woonbond. "Het is hoog tijd dat de huurder weer in het vizier van alle Kamerleden komt bij behandeling van deze wet.''

Deel je verhaal via woonbond.nl/meldpunt-woekerhuur/

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing