WOONopMAAT koploper in de corporatiesector

Door: Bos Media Services

REGIO - De resultaten uit de Aedes Benchmark 2015 voor woningcorporaties zijn bekend gemaakt. WOONopMAAT krijgt in deze benchmark een AA-score en behoort daarmee, net als vorig jaar, tot de koplopers in de branche van woningcorporaties. De woningcorporatie beheert diverse woningen in Beverwijk. 

Met de Aedes Benchmark kunnen woningcorporaties hun prestaties meten, vergelijken en verbeteren. In de Benchmark telt een aantal zaken mee; de beoordeling van de corporatie door huurders, de gemiddelde bedrijfskosten per verhuureenheid, het woningonderhoud en ook de beschikbaarheid en betaalbaarheid worden onderzocht. Zo krijgen gemeenten, huurders en relaties inzicht in hoe de corporaties hun middelen besteden.
 
Als het gaat om de beoordeling door de huurders heeft WOONopMAAT met een gemiddelde van 8.6 zelfs ruimschoots de hoogste score van alle woningcorporaties in Nederland. WOONopMAAT scoort ook goed op de bedrijfslasten waar de corporatie zelf invloed op heeft. Hiermee behoort zij tot een van de laagste van Nederland. Gemiddeld komen collega-corporaties uit op € 925,- per verhuureenheid. Bij WOONopMAAT is dat bedrag met € 374,- flink lager.

Juist de combinatie van de lage bedrijfslasten en de hoogste score in de klanttevredenheid is iets waar directeur Aad Leek zeer content mee is: "Het is een groot compliment voor alle medewerkers van WOONopMAAT en de bedrijven uit de IJmond waarmee we intensief samenwerken, zoals bijvoorbeeld Huipen DOS bij het dagelijks onderhoud." Leek benadrukt dat deze mooie score geen reden is om achterover te leunen, maar juist inspiratie geeft om door te gaan met het verbeteren van het woningaanbod en de dienstverlening aan onze huurders.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing