Workshop aquarelleren met Marjoke Staal

Door: Jan Pronk

Foto : Muziekfort door Marga Duin

BEVERWIJK - Het Lucasgilde Beverwijk biedt in januari een workshop aquarelleren aan op vier maandagavonden.  Start maandag 6 januari van 19.00 – 21.00 uur. De workshop wordt gegeven door Marjoke Staal. Zij is voorzitter van de Hollandse AquarellistenKring, die professionele waterverfschilders verenigt en de aquareltechnieken  promoot met tentoonstellingen en het uitgeven van publicaties. 

De basis van een aquarel is water.  Het water lost de verf op tot de gewenste toon of kleur.  Het water zorgt ervoor, dat de verf op de goede plek terecht komt.  Het water laat de penseel zich moeiteloos over het papier bewegen. 

De schilder stuurt met weinig middelen, een penseel en een beetje verf, om op papier het water zijn werk te laten doen.   Schilderen met aquarelverf vereist wat durf. Het is niet de bedoeling dat we een tekening inkleuren, wellicht belangrijk bij een realistische afbeelding, In deze workshop gaat het om het schilderen zelf en we kiezen onderwerpen om vooral dat te doen: schilderen met water.

De workshop is voor beginners, zowel als voor gevorderden.

Data: maandag 6, 13, 20 en 27 januari van 19.00 – 21.00 uur.

Plaats: ateliers Lucasgilde Beverwijk, Kerkplein 3, Beverwijk

Kosten: niet-leden € 80,- , incl. doosje aquarelverf, penselen en papier. € 60,-, incl. alleen papier. Leden betalen € 65,-, resp. € 50,-.

Aanmelding: website www.lucasgildebeverwijk.nl of via mail: [email protected].

De maximale groepsgrootte is 10-12 mensen, dus schrijft u bijtijds in om teleurstellingen te voorkomen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing