Workshop Cyanotypie, het maken van fotogrammen

Door: Jan Pronk

IJMOND - Zaterdag 14 september geeft Carla Ellens, Beeldblic en kunstenares bij WONDERLAND, van 13.00 tot 16.00 uur een workshop ‘Cyanotypie’, of wel het maken van ‘fotogrammen’.

In het kader van de open lucht fotoexpositie WONDERLAND in Kasteeltuin Assumburg nemen we een duik in de wereld van de ontdekker van cyanotypie John Herschel (1842) en van Anna Atkins (1843) die het proces voor het eerst toepaste in de fotografie.

Cyanotypie is het maken van fotogrammen; het is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaanblauwe afdruk ontstaat. Na een korte introductie door Carla prepareer je eerst het papier. Daarna maak je met de mogelijkheden van deze zo waanzinnige allereerste fototechniek je eigen kunstwerkjes. Met natuurlijk materiaal uit de Kasteeltuin, zoals blad, veren of zelfs onkruid. Er wordt gewerkt met puur huishoudelijke (ongevaarlijke) middelen om het beeld te versterken of te verzwakken. Of om het beeld een andere tint te geven met bijvoorbeeld koffie, thee, of kruiden.

De kosten van deelname zijn 40 euro per persoon. Locatie: bezoekerscentrum Het Koetshuijs bij Kasteeltuin Assumburg in Heemskerk. Aanmelden via [email protected]

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing