Workshop ‘Letters, woorden, regels, zinnen…‘

Door: Ab Jenema


IJMOND - Zomeractiviteit voor senioren. We gebruiken het Nederlands allemaal dagelijks. Dat is bijna iets vanzelfsprekends, maar het roept ook dagelijks vragen op. Maandag 31 augustus kun je van 10.30 – 12.00 uur in Buurtcentrum De Schuilhoek (Van Bronckhorststraat 1, Heemskerk) meedoen aan een workshop gewijd aan de schoonheid en de eigenaardigheden van de taal. Voormalig leraar Nederlands Jaap Tesselaar en neerlandica Joni Zwart belichten de Nederlandse taal dan van zoveel mogelijk kanten.

Je gaat samen aan de slag met heel diverse, boeiende vragen over taal en taalgebruik, zoals: Is de Nederlandse taal nu moeilijker of makkelijker om te leren dan andere talen? En om te schrijven? Wat zijn goede boeken? Wat voor soort lezer ben jij? Wat is je lievelingsboek en waarom? Waarom zijn er spellingregels en wie bepaalt die? Er wordt veel verteld en veel vragen worden beantwoord, maar er is ook ruimte voor een taalquiz of een klein dictee. Zelfs declameren komt aan bod. Voor € 7,- doe je mee, inclusief kopje koffie / thee en wat lekkers. Je veiligheid staat voorop. Tijdens de workshop houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Na afloop is er nog gelegenheid gezellig na te praten.


Koop je kaartje tijdens de openingsuren van Bibliotheek IJmond Noord in vestiging Heemskerk (Maerten van Heemskerckplein 3) of Beverwijk (Kerkplein 5) of op de website bibliotheekijmondnoord.nl.

Alvast telefonisch reserveren kan ook via 0251 – 228591. Zomer in Heemskerk, een reeks zomeractiviteiten voor senioren, is georganiseerd door Welschap Welzijn, Cultuurhuis Heemskerk en De Bibliotheek IJmond Noord.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing