Workshop Pastel met Regula Maria Müller

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Elke maand organiseert het  Lucasgilde Beverwijk een workshop. In februari is dat een workshop pasteltekenen. De workshop start op maandag 5 februari in het atelier van het Lucasgilde in het Centrum voor de Kunsten, Kerkplein 3, Beverwijk en telt vier maandagavonden van 19.00 tot 21.00 uur.  

Docent is Regula Maria Müller, landelijk bekend kunstenaar en als artistiek begeleider verbonden aan het Lucasgilde.

Tekenen met pastel is tekenen met pigment op een min of meer ruwe ondergrond. Qua uiterlijk lijkt pastel het meest op droog verfpoeder. Het bindmiddel van de pastelkrijt dient alleen voor het bijeenhouden van het pigment om mee te kunnen tekenen. Met pastel kunnen zeer felle kleuren verkregen worden. Op de eerste avond leer je hoe je pastelkrijt maakt en is er uitleg over de verschillende pastelsoorten, papiersoorten en papierkleuren. Daarna beginnen we met de basistechnieken zoals bijvoorbeeld mengen op het werkvlak, doezelen, kleurlagen, licht- en schaduwplekken. Verder komen ook nog enkele andere technieken aan de beurt en onderzoeken we de mogelijkheden van het combineren van pastel met andere materialen. 

Ter inspiratie wordt elke avond het werk van een kunstenaar voorgesteld die met pastel werkt. 

Plaats: atelier Lucasgilde Beverwijk, Kerkplein 3 te Beverwijk.

Kosten: € 65,- / € 55,- (niet-leden/ leden), incl. materiaal. 

Maximum groepsgrootte: 10 mensen. Aanmelding via het contactformulier van de website: www.lucasgildebeverwijk.nl of via het mailadres: [email protected]. Wij zien uit naar uw komst.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing