Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis organiseert in samenwerking met Stichting Look Good…Feel Better op 11 juni de eerste van een aantal workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Tijdens deze workshops in het RKZ  krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van het uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up.

Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van mensen. De workshops 'Look Good…Feel Better' helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen.

Bij de workshops in het RKZ zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten, en een kapper/haarwerker aanwezig. Onder begeleiding van deze professionals krijgen de deelnemers in twaalf stappen advies over huidverzorging en make-up. Tijdens deze twee uur durende bijeenkomsten kan men in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de diverse producten.

Mensen met kanker die onder behandeling zijn in Rode Kruis Ziekenhuis kunnen kosteloos deelnemen aan één van de drie workshops die plaatsvinden op 11 juni, 10 september en 26 november 2012. Informatie en inschrijving: Rode Kruis Ziekenhuis, Dagbehandeling Oncologie: 0251 - 78 37 37, maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur.

De Stichting Look Good…Feel Better organiseert de workshops door het hele land. Zie www.rkz.nl/lookgoodfeelbetter of www.lookgoodfeelbetter.nl voor meer informatie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing