Workshop zeefdrukken in februari

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Het Lucasgilde heeft besloten om de workshop zeefdrukken te laten starten op maandag 24 februari, i.p.v. januari. Dat geeft wellicht voor enkele mensen de mogelijkheid om zich alsnog voor deze workshop op te geven.

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen.  Men brengt de inkt of de verf op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het principe is vrij eenvoudig, zeker als je uit gaat van eenvoudige sjablonen. Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Met gevoel voor kleur en compositie kun je al snel mooie drukken maken.

Ina Zwart, bekend regionaal kunstenaar, gaat deze cursus weer geven.

Start: maandag 24 februari 2020. Tijd: 19.00 – 21.00 uur. Plaats: atelier Kerkplein 3 te Beverwijk (gebouw Centrum van de Kunsten).

De prijs van € 65,- voor vier avonden is inclusief materiaalkosten.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij een maximum van acht deelnemers. 

Aanmelding:

de website  www.lucasgildebeverwijk.nl  (via contact) of

het emailadres: [email protected] 

Zie ook onze via de website de doorlinks naar Facebook en YouTube.

 


advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing