Young Art Festival 2017

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli wordt Park Westerhout in Beverwijk voor de elfde keer omgetoverd tot een plek waar muziekliefhebbers en kunstminnende feestgangers verzamelen om te genieten van Young Art Festival.

Dit tweedaagse festival staat er om bekend een broedmachine te zijn voor aanstormend talent, zowel op muzikaal gebied als met grensoverschrijdende, creatieve uitspattingen. Niet de minste bands en dj’s stonden op dit meerdaagse festival alvorens zij nationaal en internationaal doorbraken! Klein en groot talent, publiekstrekkers en intieme optredens, er is voor elk wat wils tijdens dit creatieve weekend op het prachtige landgoed. De afgelopen weken zijn de eerste drienamen bekend gemaakt voor de 2017 editie. En dit belooft veel goeds voor de rest van de line-up!

The Wanton Bishops

Een band met een visie, een dikke mix van muziekstijlen uit Amerika en het Midden-Oosten. The Wanton Bishops uit Beiroet! Onvervalste rock & roll, blues alsof ze rechtstreeks uit de Bayou komen en psychedelische invloeden uit de zestigerjaren vormen de basis van dit Libanese succesverhaal. Wiens visie was dit? Die van Nader Mansour, een lead-zanger met een mondharmonica en een gitaar. Samen met gitarist en creatieve side-kick Eddy Ghossein graaft hij diep in de ziel van de muziek. In 2015 voegen gitarist Salim Naffah en Drummer Pascal Semerdjian zich bij het duo en voegen een moderne component toe. Dromerig en muzikaal maar met een berg heftige drums.

PACESHIFTERS

Er is een gloednieuw album van de drie gebroeders PACESHIFTERS getiteld Waiting to Derail. En dat betekent maar één ding: een tour. Waarbij ze ook hun driekoppige rockgezicht komen laten zien op Young Art Festival! Wie? Seb Dokman (gitaar/zang), Paul Dokman (bas/zang) en Jesper Albers (drums/zang). In zes jaar tijd is het passievolle trio getransformeerd van een gretige sympathieke jonge-hondenrockband naar een begrip in de Nederlandse rockeredivisie.

Waar stonden ze nog meer? Alles tussen obscure kraakpanden en grote festivals in, altijd met grote muzikaliteit. Denk aan Eurosonic Noorderslag, Pinkpop en de Zwarte Cross maar ook buiten onze landsgrenzen gaan zeer hard aan toe. Hun missie: het publiek meesleuren en met een big smile achterlaten.

The Dawn Brothers

The Dawn Brothers zijn dan misschien geen bloedverwanten maar het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy,soulfullrock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”

Maar er is nog veel meer…

Young Art Festival staat bekend om de dikke programmering. Naast goede muziek is er namelijk nog heel veel meer te beleven. Kunst, theater, tekst, film en food! Het is een bijzonder weekend, voor jong en oud en voor alle nationaliteiten.

De Earl Bird tickets zijn dit jaar enorm snel uitverkocht en we verwachten dat dit met de reguliere tickets ook al gebeuren. We raden daarom aan ze in de voorverkoop aan te schaffen zodat je Young Art Festival 2017 niet mist! Houd de website en social media kanalen in de gaten voor meer bekendmakingen: www.youngartfestival.nl 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress