Young Art Festival voor dit jaar afgelast

Door: Cor Beumer

Young Art Festival in betere tijden met de band Schradinova

BEVERWIJK - Het Young Art Festival, dat elke zomer plaatsvindt in het Beverwijkse Park Westerhout, gaat dit jaar niet door. Culturele jongerenorganisatie Young Art zegt te weinig financiële middelen te hebben om de kwaliteit van voorgaande festivaledities te evenaren. 

Ondanks sponsoring en toegewezen subsidies van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk keek Young Art vanaf september aan tegen een flink gat in de begroting. Dit jaar is namelijk een aantal cruciale subsidies weggevallen waar het Young Art Festival op steunde. Diverse acties om extra inkomsten te genereren bleken niet toereikend. “Daarom heeft Young Art ervoor gekozen om het festival één jaar over te slaan,” verklaart Tobìas Huveneers, zakelijk leider van Young Art. “Zo kunnen we volgend jaar, als Young Art tien jaar bestaat, terugkomen met een spetterend Young Art Festival 2014.”

Young Art is afgelopen jaar actief op zoek gegaan naar manieren om het festival anders te financieren. Zo werd de kaartverkoop eerder gestart dan voorheen. Bezoekers konden zo door het kopen van een kaartje het festival mede mogelijk maken. Ook werden via Young Art Networks diverse creatieve diensten commercieel aangeboden. “Deze acties waren redelijk succesvol, maar niet voldoende. Het blijkt nu dat we meer tijd nodig hebben om deze nieuwe manieren van inkomstenwerving goed vorm te geven,” aldus Huveneers. Dat het festival niet doorgaat betekent absoluut niet dat alle activiteiten van Young Art worden stopgezet. Elke eerste maandag van de maand kunnen muziekliefhebbers voor een intieme avond met singer-songwriters terecht bij de Liedjesfabrique in het Beverwijkse Café Camille. Daarnaast wordt deze zomer alweer de vijfde editie van de Young Art Korte Film Award (YAKFA) gehouden in bioscoop Cineworld. Als klap op de vuurpijl werkt Young Art samen met stichting Brak om op 25 mei een sfeervol Kampvuurfestival te organiseren bij strandpaviljoen Statler & Waldorf op de Noordpier in Velsen-Noord.

Wie alvast een kaartje voor het festival heeft gekocht hoeft zich geen zorgen te maken. “We willen iedereen ontzettend bedanken voor het vertrouwen en we storten komende week het aankoopbedrag terug” benadrukt Huveneers. Over de toekomst is hij vastbesloten: “We zijn al volop bezig om de financiering voor 2014 veilig te stellen en de organisatie in de tussentijd nog sterker te maken. We voeren veel gesprekken met bedrijven en instellingen om meer samen te werken en zo nog beter te wortelen in de IJmond.” Indien u vragen heeft of met Young Art in contact wilt komen, kunt u e-mailen naar [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing