Zaterdag 11 juni opening Stationsplein

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – “Een nieuw busstation, de ondergrondse fietsenstalling, ons prachtige Stadhuis en een hele nieuwe inrichting van het Stationsplein inclusief de terugkeer van het beeld Mens, stad, leven: na 6 jaar hard werken is de herinrichting van het Stationsgebied voltooid. Alle reden voor een feestje!” aldus wethouder Cecilia van Weel die het project Stationsgebied in haar portefeuille heeft. “Zonder de ISV-subsidie van de provincie hadden we dit nooit kunnen realiseren, daarom ben ik heel blij dat gedeputeerde Geldhof zaterdag naar Beverwijk komt om samen met mij de opening te verrichten.”

 

Gedeputeerde Joke Geldhof van Ruimte en Wonen: “De provincie heeft ruim € 4,5 miljoen bijgedragen aan de nieuwe inrichting van het stationsgebied van Beverwijk. Onder andere voor het busstation, het parkeerterrein en de ondergrondse fietsenstalling voor 2.440 fietsen. Voor Beverwijk is het geweldig dat de gemeente nu zo’n aantrekkelijk stationsgebied heeft. Een schitterend visitekaartje als toegangspoort tot de stad. Dit stationsplein en de nieuwe voorzieningen maken het wonen, werken en winkelen in Beverwijk beslist aantrekkelijker en zal ook op de omliggende gemeenten een positieve uitstraling hebben.”

 

Vanwege de voltooiing van de herinrichting van het Stationsgebied organiseert de gemeente Beverwijk op zaterdag 11 juni van 15.00 tot 20.00 uur een gezellig feest op het Stationsplein met muziek, foodtrucks en optredens van het Centrum voor de Kunsten. Diverse lokale ondernemers zorgen voor een variëteit aan hapjes, drankjes en versnaperingen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen op het nieuwe plein.

 

Programma

15.00 uur                - officiële opening door wethouder Van Weel en gedeputeerde Geldhof

  m.m.v. de Beverwijkse Harmoniekapel

Vanaf 15.30 uur       - optredens Centrum van de Kunsten Beverwijk (dans, ballet en zang)

17.30 - 20.00 uur     - DJ Mareno

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing