Zeepkistenrace 2018, return of the German

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Vorig jaar was hij er vanwege een verhuizing niet bij, maar dit jaar maakt hij
een glorieuze rentree. Hans Georg Wiemken ,67 jaar jong, uit het Duitse
Rastede, reeds drievoudig winnaar, gaat weer voor de prijzen. De enige serieuze
tegenkandidaat is de plaatselijke held en meervoudig winnaar Marc Petiet in zijn
hipstercaddilackist. Het zal er om spannen komende vrijdag 29 juni in de
Zwaanstraat te Wijk aan Zee.

Het aantal deelnemers van buiten de regio is dit jaar hoog te noemen. Er komen coureurs uit Almelo, Lelystad, Kamerik, Heerlen, om maar een paar plaatsen te noemen. Het schitterende parcours en de Wijk aan Zeese ambiance beginnen nationale bekendheid te krijgen. Weinig reden dus om aan deze succesformule te sleutelen. De organisatie doet er alles aan om het klein, dorps, kneuterig en amateuristisch te houden en slaagt daar ieder jaar weer glansrijk in.

Laatste nieuws is dat men onlangs twee oude wisselbekers met daarop de namen van de winnaars vanaf 1987 tot 2009 heeft geschonken aan het Historisch Genootschap Kennemerland. Dit heeft deze dankbaar aanvaard als zijnde getuigstukken van een uniek stukje dorpscultuur. De op de bekers vermelde winnaars zijn nu dus echt verzekerd van eeuwige roem...

Als je wilt meemaken wie er dit jaar met de Grote Prijs van Wijk aan Zee vandoor gaat, zorg dan dat je om 19.00 u. aanwezig bent in de Zwaanstraat te Wijk aan Zee. Dan gaat de eerste kist weer naar beneden en zal het nog lang onrustig blijven in het leukste dorp langs de vaderlandse kust.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing