Zeepkistenrace komt er weer aan

Door: Ab Jenema

IJMOND - Net zoals de griepgolf een jaarlijks terugkerend fenomeen. En net zoals bij de griepgolf; een aspirientje helpt, vooral de volgende morgen...Maar hoewel het altijd heel gezellig is gaat het natuurlijk niet om het bier, laten we vooral niet vergeten : dit is topsport.

Het is vorig jaar helaas niet gelukt om deze sport op de olympische kalender te krijgen, maar toch.. qua inzet, inspanning en sensatie doet het in niets onder in vergelijking met andere topsporten, zoals korfbal bijvoorbeeld.De bond heeft als datum dit jaar vastgesteld dat de race van Wijk aan Zee dit jaar plaatsvind op vrijdag 28 juni. Aanvang 19.00 u. bij de strandopgang bij hotel Sonnevanck. Voor de insiders niet echt een verassing, maar zoals ieder jaarhoopt de organisatie op weer vele nieuwe gezichten met nieuwe originele bolides.

In dat kader zijn ze heel blij met de toezegging van het Kennemer College. Die komen dit jaar weer met de hele eindexamenklas met een stuk of zeven ultra hyper supermoderne karren. Altijd leuk voor wat spektakel.Mocht je door deze vooraankondiging geïnspireerd raken om ook een racevehikel te construeren en om daarmee mee te doen, laat niets je weerhouden,gewoon doen, het is hartstikke leuk. Tot nu toe gingen twaalf durfals je al voor. Net zoals andere jaren komen de inschrijvingen weer uit het hele land, tot uit Groningen aan toe (!)Inschrijven kan via de site : www.wijkaanzeep.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing