Zelf online afspraken maken bij het RKZ

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) is gestart met een online service voor het maken en beheren van afspraken. Patiënten kunnen zelf, via een beveiligde website van het ziekenhuis, een afspraak maken bij een specialist én deze eventueel later zelf wijzigen of annuleren. 

Vooralsnog gaat het om zogenoemde 'eenvoudige' afspraken. Ook dient de patiënt al ingeschreven te staan bij het ziekenhuis. De nieuwe online afsprakenservice is beschikbaar op het RKZ patiëntenportaal voor vrijwel alle specialismen van het ziekenhuis en is te bereiken via www.rkz.nl/afspraak. Op dit moment kunnen alleen nog eenvoudige afspraken zelf worden gemaakt. Hierbij moet worden gedacht aan een consult op de polikliniek en een vervolgafspraak.

Het is nog niet mogelijk zelf 'complexe' afspraken te maken. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken waarbij de patiënt op dezelfde dag verschillende specialisten achter elkaar ziet en onderzoeksafspraken (bijvoorbeeld voor scans en foto's of functieonderzoeken). Uiteraard gaat de ontwikkeling van de service achter de schermen onverminderd door. In de toekomst moet het mogelijk zijn alle afspraken online te maken en beheren.

Bekend bij het RKZ
Een voorwaarde voor het zelf online maken van een afspraak is dat de patiënt al geregistreerd staat als patiënt bij het RKZ. Staat de patiënt nog niet ingeschreven, dan wordt de afspraak telefonisch gepland. Telefonisch plannen blijft sowieso altijd mogelijk.

Regie aan de patiënt
Steeds meer mensen regelen via het web hun privézaken: online bankieren, online studeren en ook zorgaangelegenheden. Met de nieuwe afsprakenservice gaat het RKZ mee in deze ontwikkeling. De patiënt die daar behoefte aan heeft, krijgt zo meer regie over zijn zorg in het ziekenhuis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing