Zesde editie Beverwijk Uit de Kunst

Zazi van Eric van den Elsen

BEVERWIJK - Op zondag 8 september aanstaande van twee uur ’s middags tot half tien ’s avonds zal de zesde editie van Beverwijk Uit de Kunst plaatsvinden. Beverwijk Uit de Kunst is een twee jaarlijkse kunst- en cultuurmanifestatie op het Kerkplein. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst presenteren zich mensen en organisaties die zich lokaal met amateurkunst, professionele kunst en kunsteducatie bezig houden.


Beverwijk Uit de Kunst zal net als voorgaande jaren plaatsvinden in het culturele hart van de stad; het Kerkplein. Op het Kerkplein alleen al zijn ruim 10 culturele organisaties en verenigingen gehuisvest in de panden van het Kennemertheater, Bibliotheek IJmond-Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Cultureel Café Camille. Daarnaast kennen Beverwijk en Wijk aan Zee een rijk cultureel leven met festivals, concerten, exposities en voorstellingen waar zowel amateur als professionele kunstenaars bij betrokken zijn.

Een greep uit het programma;

  • Optredens van o.a. Mille’s Rascals, ZAZÍ, Bloes Broers, Bangers & Mash, H6, Smart & Sexy, Thijs van Domburg, Swingmasters, BoulesBluesBand
  • Kick-off van ABC Cultuur voor het basisonderwijs
  • Blik achter de schermen van het Kennemer Theater
  • Open Dag Centrum voor de Kunsten Beverwijk
  • Films en foto’s in de YAKFA cinema
  • Opening Expositie Jan Willem Campmans bij KEK
  • Demonstraties en workshops van uiteenlopende zang, dans en theatergroepen
  • Literaire recepten bij de Culturele Apotheek
  • Werk en workshops beeldend kunstenaars
  • Intieme optredens en kunstwerken van Young Art in en rond de Wijkertoren


Een dag in het teken van kunst en cultuur is pas af als je er ook stijlvol kunt eten en drinken. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst herleeft het preuvival met heerlijke hapjes uit de topkeukens van Restaurant Westerhout, Ome Pietje, Restaurant de Koster en Restaurant de Open Keuken. Of laat je smaakpapillen verwennen in de Cantina Camille van Cultureel Café Camille. De hele dag door zijn er ook smakelijke proeverijen van de Bourgondische Lifestyle, The Spirit of Wine, de Naeckte Brouwers en Mobiele IJsmakerij. En Bakkerij Schoone verzorgt voor de groten een High Tea en voor de kleintjes een High Lemonade. 

Noteer alvast de datum, want zondag 8 september belooft weer een unieke belevenis te worden. Je kunt Beverwijk Uit de Kunst ook volgen op Facebook of www.beverwijkuitdekunst.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing