Zevende editie van 'Beverwijk Uit De Kunst'

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Ze zijn in het dagelijks leven misschien niet altijd even zichtbaar, maar Beverwijk telt toch maar mooi ruim honderd kunstzinnige en culturele organisaties. Het is het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, de spin in het culturele web, dat op 6 september 2015 de sluier trekt van al deze instellingen die het leven zo leuk, aangenaam en sociaal maken. 

Op die dag vindt van 14:00 tot 22:00 uur op het Kerkplein de zevende editie plaats van de manifestatie Beverwijk Uit de Kunst. De organisatie zorgt voor een 'visionair en zinnenprikkelend' decor, de verenigingen, artiesten en kunstenaars moeten er nu voor zorgen dat ze ook in die weergaloze etalage komen. De inschrijving is begonnen.

Professionals, amateurs, verenigingen welzijnsorganisaties, individuen en groepen, de culturele manifestatie biedt plaats aan iedereen die deze stad een warm kloppend cultureel en sociaal hart toedraagt. Zo'n sfeervolle manifestatie draagt er namelijk toe bij dat meer mensen voorstellingen bezoeken, kunstwerken gaan zien of aanschaffen, en dat organisaties en verenigingen voor amateurkunst wellicht meer inschrijvingen tegemoet kunnen zien. Dat laatste is broodnodig, want alleen op die manier blijft het culturele en sociale klimaat in Beverwijk levendig. En levend.

Op de pleinen en in de gebouwen rond de Grote Kerk komen op 6 september 2015 maar liefst zeven podia waarop non-stop voorstellingen, optredens, performances en demonstraties te zien zijn. Het Kennemer Theater, Café d'Entree, de bibliotheek, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, de Grote Kerk en Café Camille stellen allemaal hun podia en ruimtes ter beschikking. De gemeente faciliteert en financiert, het Centrum voor de Kunsten organiseert en coördineert.

Het publiek wordt op alle mogelijke manieren uitgedaagd om deel te nemen aan de vele verschillende programma-onderdelen. De Beverwijkse horeca laat zich er van zijn beste kant zien door bijzondere hapjes te serveren. En ook gespecialiseerde food-ondernemers zijn van de partij met exquise lekkernijen. Het is voor de derde keer dat dit zogenoemde Preuvival gelijktijdig met de manifestatie georganiseerd wordt. Een prachtcombinatie, die eens te meer aantoont dat de economie gebaat is bij kunst en cultuur en vooral bij mensen die daar opgewekt van worden.

Organisaties en verenigingen, profs en amateurs, die zich willen presenteren tijdens Beverwijk Uit de Kunst kunnen zich melden per e-mail via [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing