Zitdanslessen geven vertrouwen

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Dansen. Hoe heerlijk kan dat zijn. Tenminste, als je je vrij voelt, als alles mag, en je het gevoel hebt welkom te zijn. Zelfs al is de bewegingsvrijheid door omstandigheden beperkt. Dansdocent Moniek Goffree ziet het al decennialang gebeuren: dansen kan enorm bijdragen aan het welzijn van mensen. Toch vinden veel mensen het niet in het reguliere danscircuit. Voor hen is er nu de cursus Zitdans bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

Iedereen kan dansen, zo is Goffrees overtuiging. Het begint misschien wat stijf en onwennig, maar dat gevoel van vrijheid komt geheid! Gêne gaat overboord, want in deze lessen doet niemand het fout. Danservaring is niet nodig. Zitdansen doe je namelijk uitsluitend en alleen voor jezelf. Om fitter te worden, en soepeler. En vrolijker. Want er wordt wat afgelachen tijdens deze lessen.

Dansdocent Moniek Goffree volgde hiervoor een intensieve opleiding: de methode <s>s</s>witch2move, ontwikkeld door Andrew Greenwood. In de lessen ervaren de deelnemers de magische mix van muziek, beweging en onderlinge verbinding. Jong of oud, man of vrouw, zittend of staand, iedereen krijgt de beweging die hij nodig heeft binnen de eigen mogelijkheden. Je wordt geleidelijk fitter, zoekt je grenzen op, krijgt weer vertrouwen in je lichaam, je leert nieuwe mensen kennen en gaat vooral genieten.

Zitdansen kun je iedere donderdagmiddag van 13.45 – 14.45 uur in de dansstudio van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Deze is goed toegankelijk voor mindervaliden. Een knipkaart voor 5 lessen kost € 25. Eerst een proeflesje?

Kan ook! Bel naar: (0251) 227673   of mail: [email protected]

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing