Zomer op ’t plein – thema: Engeland

Door: Ab Jenema

IJMOND - Ben je senior? Doe dan maandag 17 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in de foyer van het Kennemer Theater mee aan vier leuke activiteiten van elk een halfuur. Na afloop is er een drankje. Ontmoeting en gezelligheid staan voorop! En laat je vanwege corona nou niet weerhouden om te komen; we houden ons streng aan de veiligheidsmaatregelen!

Deze middag staan de workshops allemaal in het teken van Engeland. Zo kun je meedoen aan The Royal Family, een workshop muziektheater waarin het allemaal draait om het Britse koningshuis. Hoe ging het er daar vroeger aan toe? Oud-leraar Nederlands Jaap Tesselaar en neerlandica Joni Zwart laten je kennismaken met verrassende aspecten van de Engelse literatuur en taal. Met muzikale begeleiding van een cello ga je op de plek ('sur place') bewegen en wat rekken en strekken op muziek (voeten op de vloer!).

En met Orff-instrumentarium maak je samen meerstemmig allerlei ritmes en wat melodieën die specifiek zijn voor Engeland. Ook is er een workshop boetseren. Natuurlijk ga je iets maken dat met Engeland te maken heeft. Meedoen kost € 7,- voor vier workshops, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje. Toegangsbewijzen zijn te koop bij de klantenservice in De Bibliotheek aan het Kerkplein.

Zie voor de openingstijden: bibliotheekijmondnoord.nl. Telefonisch reserveren tijdens de openingsuren kan ook: 0251 – 228591. Georganiseerd door De Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Financieel mogelijk gemaakt dankzij het Oranjefonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de Rabobank.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing