Zomer op 't plein

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Bibliotheek IJmond Noord krijgt 3000 euro van een drietal fondsen voor het organiseren van de activiteit Zomer op ’t Plein. Hiermee kan de bibliotheek samen met organisaties Stichting Welzijn Beverwijk, Kennemer Theater en Centrum voor de kunsten zes gezellige middagen voor ouderen organiseren op en rond het Kerkplein in Beverwijk. De zes middagen worden georganiseerd tussen 13 juli en 24 augustus, iedere middag heeft een ander Europees land als thema. Bij het thema Frankrijk zit bijvoorbeeld een kaasproeverij en bij Engeland een high tea. Met de activiteiten doen de organisaties mee aan het bestrijden van eenzaamheid en bieden van een zinvolle tijdsbesteding.

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen. De Rabobank heeft bovendien 1500 euro toegezegd voor de organisatie zodat de bedrijven extra kunnen uitpakken.

Ook voor gemeente Heemskerk heeft de bibliotheek 3000 euro gekregen van de fondsen. Hiermee kan de bibliotheek samen met samenwerkingspartners Cultuurhuis Heemskerk en Welschap Welzijn zes gezellige zomeractiviteiten organiseren.

Hou de website www.bibliotheekijmondnoord.nl in de gaten voor het programma of haal t.z.t een folder op in de bibliotheek.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing