Zomeractiviteiten voor senioren: ga mee naar het Zee- en havenmuseum!

Door: Jan Pronk

Bent u senior? Zes weken lang organiseert Bibliotheek IJmond Noord samen met Stichting Welzijn Beverwijk elke week op steeds een andere dag in de week een leuke activiteit voor u. Natuurlijk is er elke keer ook tijd gereserveerd voor een lekker kopje koffie of thee. Ga woensdag 24 juli gezellig mee naar het Zee- en havenmuseum!

Het museum geeft een beeld van de historie van IJmuiden die begon met het graven van het Noordzeekanaal in 1865 en de bouw van de pieren en de sluizen. Verder is er van alles te zien rond visserij en maritieme activiteiten, zoals sleepvaart, reddings- en loodswezen en de industrie in en rondom IJmuiden. Het museum heeft ook een radar- / uitzichttoren en een buitenmuseum. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de havens en IJmuiden.
Het bezoek is inclusief een rondleiding. Geïnteresseerd? Meld u dan van tevoren aan (!) bij Bibliotheek IJmond Noord (ma t/m wo. en vr. van 13.00 – 17.00 uur, tel. 0251 - 228591).
Prijs inclusief een kopje koffie of thee: € 5,- voor bibliotheekleden; € 7,50 voor niet-leden. De bus vertrekt om 13.30 uur van het parkeerterrein bij de bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk. De volgende activiteiten zijn: een bezoek aan Museum Kennemerland (donderdag 1 augustus), een bezoek aan archeologisch centrum Huis van Hilde in Castricum (vrijdag 9 augustus), een lezing door Marjan Berk (maandag 12 augustus) en een workshop Smartlappen zingen (dinsdag 20 augustus).
Meer weten over alle zomeractiviteiten? De folder ligt in de bibliotheek en bij buurthuizen of kijk op www.bibliotheekijmondnoord.nl.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing