Zomeravond orgelconcerten gaan door in de Grote Kerk van Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Willeke Smits (organist in de Hooglandse kerk in Leiden) opent op 24 juli 2020 de zomeravond orgelconcerten in Beverwijk. Het is de eerste keer dat Willeke bij ons een concert komt geven. Willeke den Hertog-Smits (1975) studeerde orgel, kerkmuziek, koordirectie en piano. Haar docenten waren: Jos Wielakker (muziekschool Zaltbommel), Kees van Houten, Rocus van den Heuvel, Bernard Winsemius en Reitze Smits (orgel). Finalist Sweelinck Concours 2017. Willeke Smits opent het concert met een werk van: N. Bruhns (Praeludium in e, de kleine) daarna nog een suite in c van Conrad Friedrich Hurlebusch, verder heeft ze werken van Mendelssohn, Ruppe, Krebs en J.S. Bach ( Toccata in F, BWV 540) geprogrammeerd.


Op 7 augustus komt Jochem Schuurman een concert verzorgen. Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen alwaar hij in juni 2013 cum-laude afstudeerde als master of Music. In september 2018 won hij de tweede prijs op het internationale Buxtehude-orgelconcours in Lübeck en Hamburg. Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam orgel uit 1842. Voor Beverwijk heeft hij het volgende op het programma staan, o.a. werken van G Böhm (Praeludium en Fuga in C), van J.S.Bach triosonate nr 3, daarna een werk van Piet Post (Toccata en Fuga in C) Piet Post was organist is de Jacobijnenkerk in Leeuwarden ( ook Christian Müller-orgel) en besluit zijn programma met een werk van August Gottfried Ritter ( Sonate nr 3)


Op vrijdag 21 augustus 2020 komt Rien Donkersloot naar Beverwijk voor zijn orgelbespeling. Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Arie van den Berg uit Barendrecht. Vervolgens studeerde hij bij Arjen Leistra. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In juni van 2006 behaalde hij het diploma 1e fase cum laude, hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Rien is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. In Beverwijk zal hij orgelwerken spelen van o.a. G Böhm waaronder de Praeludium in F een feestelijke ouverture, J.S. Bach triosonate nr 5, M Weckmann, Kittel en zal zijn programma besluiten met een improvisatie

Op vrijdag 4 september zal Krzysztof Urbaniak ( Polen) een concert verzorgen. Krzysztof is organist en musicoloog, hij studeerde orgel en klavecimbel aan de conservatoria van Warschau en Stuttgart. Hij promoveerde in 2012 aan het conservatorium van Kraków. Momenteel is hij Universitair Hoofddocent aan de conservatoria van Lódz en Kraków. Hij is artistiek directeur van het orgelfestival van het historische Andreas Hildebrandt orgel (1719) in Paslek. Hij heeft een programma samen gesteld met orgelwerken van D Buxtehude, muziek uit Danzig ( Polen) en besluit zijn concert met de indruk wekkende Passacaglia in c van J.S. Bach.

Grote Kerk van Beverwijk, Kerkstraat 37 a, 1941 GC Beverwijk
Aanvang concert: 20.00 uur
Toegangsprijs: € 8,00 p.p.
Zie website voor volledige programma’s : www.pknbeverwijk.nl/orgelconcerten

Vanwege de Corona maatregelen zijn de volgende maatregelen van kracht:
Wilt u een concert bijwonen, dat kan door u aan te melden via het volgende e mail adres: [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing