Zomercarnaval op De Smaakmarkt van 28 juli met Flor Latina.

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Smaakmarkten draaien weer volop en trekken op vrijdagavond weer vanuit de hele omgeving honderden mensen naar het Julianaplein in Wijk aan Zee. De Smaakmarkt is ook niet zomaar een foodmarkt of een hip event. Met de Smaakmarkt wordt er een plek gemaakt waar mensen elkaar tegenkomen om te eten, te drinken, naar muziek te luisteren en lekker te genieten. Iedere keer weer een feest om er te zijn.

En komende vrijdag een speciale avond rond het zomercarnaval. Op zaterdag 29 juli is er in Rotterdam het jaarlijkse zomercarnaval. De Smaakmarkt gaat hier in mee en haalt op vrijdag de warme sfeer van het Braziliaanse carnaval alvast naar Wijk aan Zee met Flor Latina, een Braziliaanse band met een dans- en sambashow met Latijns-Amerikaanse ritmes zoals: Salsa, Merengue, Reggaeton, Bachata, Cumbia...  Een avond vol tropische verrassingen.

Bij Zomercarnaval mogen lichte zomerse drankjes natuurlijk niet ontbreken, zoals een mojito, een caipirinha of een pina colada. De Mayas en de Azteken ontrafelden het geheim van chocola. Maar voor handgemaakte chocolade en fudge hoef je allang niet meer naar Zuid-Amerika. Fudgepartners staat gewoon op de Smaakmarkt!  Op culinair gebied is er ook van over de hele wereld te proeven: Mexicaanse nacho’s, Turkse gozleme of köfte, Indische sateh, nasi kuning of gado gado, Australische sucade, Amerikaanse burgers, Franse kazen van de Bourgondische Lifestyle, Hollandse poffertjes en Franse crêpes, Chinese woknoodles, Spaanse tapas, Italiaanse pizza’s, Hollandse kibbeling en ga zo maar door. Volop keuze aan gerechten van over de hele wereld.

Aan de kinderen is ook gedacht. Bij zomercarnaval horen maskertjes. Kom er eentje versieren met verf, glitters en veren. We maken er een mooie parade van, laat je schminken in de mooiste tropische kleuren. De meisjes van Twinkles & Sprinkles hebben zelfgemaakte limonade.

Dus kom vrijdag weer genieten van De Smaakmarkt. Als je met de fiets komt plaats deze dan langs het weiland of in de rekken achter de kerk, De Zwaanstraat of Gasthuisstraat.
De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Activiteiten Wijk aan Zee (Sawaz) en het Toeristen Informatie Punt De TIP, in samenwerking met Cultural Village.

Wie de laatste nieuwtjes wil weten kijkt op www.facebook.com/smaakmarkt en verder vind je veel informatie op www.smaakmarkt.com.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing