Zomerfestival Marquette

Door: Ab Jenema

REGIO - Onder de groene hemel, in de blauwe zon ... vindt op zondagmiddag 3 juli van 12.30 uur tot 17.30 uur het jaarlijkse Zomerfestival Marquette plaats. Geïnspireerd door Jheronimus Bosch is landgoed Marquette in Heemskerk op deze zondagmiddag het toneel van straattheater, cultuur en fantastische bands. Heerlijk luieren in het gras en genieten van de smaken en geuren van de zelf meegebrachte picknickmand of van de plaatselijke verkrijgbare lekkernijen, terwijl de klanken van bekende bands je oren bereiken. Voor jong en oud is er van alles te beleven op het gebied van natuur, cultuur, kunst en muziek.

 

In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jeroen Bosch, ook wel Jheronimus of Hiëronymus genaamd, overleed. Ook tijdens zijn leven was Jeroen Bosch een beroemde schilder en kunstenaar. Hij staat vooral bekend om de fantasiefiguren in zijn werken waarbij de natuur een belangrijke plaats inneemt. Alles tussen hemel en aarde vormt een onuitputtelijke inspiratiebron voor Jeroen Bosch. Veel van deze elementen zijn te herkennen tijdens het Zomerfestival Marquette op zondagmiddag 3 juli aanstaande.

 

Zomerpodium Heemskerk en PWN slaan wederom de handen ineen om een festival voor bezoekers van alle leeftijden neer te zetten, waar de sfeer ongedwongen, de toegang gratis en iedereen welkom is.

De boswachters van PWN en de aanwezige (natuur-)organisaties vertellen je alles over de natuur, je komt veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het Kraanwaterspel en kinderen mogen de PWN-monteur helpen met 'Kraantje Drukken'.

Op het muziekpodium verschijnen landelijke bekende bands zoals Marten Fisher, Yorick van Norden en een swingende verrassing als afsluiter. Dus tot 3 juli in Heemskerk!

 

Kijk ook op www.zomerpodiumheemskerk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing