Zondag 23 April 2023 Tremenda: Klassiek gemengd koor

Door: Jan Pronk

IJMOND - Ook in het vijfde seizoen hebben we weer een gevarieerd programma samengesteld: Concerten, lezingen, toneel en andere vormen van kleinkunst, steeds op zondagmiddag, van 15 tot 17 uur. Wij willen op deze manier veel mensen laten genieten van bijzondere momenten in onze mooie, eeuwenoude kerk.               

Met haar jarenlange ervaring en prachtig repertoire is het koor Tremenda uit Beverwijk inmiddels een begrip in de IJmond. Het koor is vooral befaamd vanwege de prachtige klankkleur en de harmonie.

Naast de jaarlijkse concerten, waar de grote werken van de klassieke componisten klinken, worden er ook kleinere concerten gegeven met bekende werken zoals het Gloria van Vivaldi, composities van Caesar Franck, het Requiem van Fauré en het Requiem van Rutter. 

Nu heeft Tremenda weer Vivaldi en daarnaast ook Purcell op haar programma een plek gegeven. Antonio Vivaldi (1678-1741) was priester, violist, organist en componist. Hij bezocht de hoven van verschillende vorsten in Italië en Oostenrijk. Hij is de componist van meer dan 500 concerten, 46 opera’s, vele sonates en kerkmuziek. Hij werd vooral bekend om zijn “Vier Jaargetijden”. Tremenda zal  op 23 april ’23 het uitbundige “Gloria” uitvoeren. 

Henry Purcell (1659-1695) was componist van barokmuziek. Hij staat in de traditie van de Engelse koormuziek, zong als koorknaap in de Chapel Royal en was van 1680 tot aan zijn dood organist van de Westminster Abbey. Niet lang voor hij overleed, schreef hij zijn aangrijpende “Music for de funeral of Queen Mary”. Ter gelegenheid van St. Caecilia’s Day componeerde hij in 1694 zijn “Jubilate”. Beide werken worden in de Engelmunduskerk uitgevoerd. 

Het koor wordt begeleid door een aantal blazers en het slagwerk van het blazersensemble Emergo, pianiste Gerry Meijers en op de theorbe Harjo Neutjens. Als solisten zullen optreden de alt Suzanne Smit en de sopraan Talia Bets. Het geheel staat onder leiding van dirigent Paul Waerts.

De zaal gaat om 14.30 uur open. De voorstelling begint om 15.00 uur. 

Kosten: € 10, inclusief een drankje. Kaarten zijn te bestellen bij voorkeur via de website www.engelmunduskerkoudvelsen.nl of anders telefonisch 06-18921501.     

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing