Zondag 23 april Café Camille aanvang 15.00 uur DRIPPIN’ HONEY

Door: Jan Pronk

Beverwijk - Halverwege de jaren ‘90 ontstond de band Drippin’ Honey rondom mondharmonicaspeler Kim Snelten die tevens speelde in The Jack of Hearts. Bassist Lut Luttik speelde ook in die band, en vele andere. Met drummer Joost Tazelaar viel alles op zijn plek. De toen nog jonge zanger/ gitarist Sander Kooiman ontwikkelde zich snel, en bleek een uitstekend songwriter.

In het voorjaar van 1998 kwam de veel geprezen debuut cd Drip Drip uit. Opgenomen door Evert Kaatee in de fameuze Amsterdamse IJland studio, waar later ook bands als Cuban Heels en T 99 hun CD’s opnamen. Behalve eigen werk, voornamelijk gepend door gitarist Sander Kooiman , staat er materiaal op van onder andere Willie Dixon en Muddy Waters. Drippin’ Honey refereert aan bands als The Paladins, The Red Devils, en Lester Butler’s 13, bij wie zij regelmatig het voorprogramma verzorgden, en legt bruggen tussen blues, bluesrock, rockabilly en rock ‘n’ roll. De band stond gelijk op Lowlands en het North Sea Jazz Festival en speelde ook vaak in het buitenland, oa Luzerner Blues Festival in Zwitserland en het Belgian Rhythm & Blues Festival in Peer. Ook speelde Drippin’ Honey mee op Boyd Small’s CD ‘This time no Lies’.

In maart 1999 vertrok Drippin’ Honey naar Amerika voor een optreden op het South By South West Festival in Austin Texas en wist de band er aansluitend nog wat optredens bij te krijgen.

Daarna werkte men aan de tweede cd, Senorita, Sprechen Sie Love, kwam er een CDsingle ‘My Words My Eyes’, en speelde de band oa op het Noorderslagfestival in Groningen. Na de 3e CD Love the Curse toerde de band veelvuldig door Europa om er in 2003 mee te stoppen.

 

De toegang is gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing