Zonder wind geen staal

Door: Ab Jenema


IJMOND - Op vrijdag 6 maart is het nieuwe boek 'Zonder wind geen staal - Confrontatie met hoogovens' van Jan Schalkx verschenen. Deze biografie wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
Jan heeft Hoogovens zes jaar van nabij mee gemaakt.

Gekomen in 1988 en weggegaan in 1994. In die jaren heeft hij heel wat meegemaakt. Onderhandelingen over de invoering van de vijfploegendienst en een werkweek van 36 uur voor dag- en kantoordienst, de eerste staking sinds 1973, al dan niet gedwongen ontslagen rondom het Masterplan, een rechtszaak in verband met een voorgenomen staking in het kader van de Ziektewet en WAO, ludieke acties op het Hoogovens terrein, kaderleden die zich tegen hem keerden, een Directie Staal en Raad van Bestuur die hem meermalen vervloekt zullen hebben en veel, heel veel meer. Hij weet geschiedschrijving te verbinden met humor en trakteert de lezer op oude wijsheden.

 
Over de auteur

Jan Schalkx (1953) komt uit Den Bosch en woont met zijn vrouw Wil afwisselend in Buurse en Purmerend. Na het verlaten van Hoogovens in 1994, was het zijn wens om de ervaringen met anderen te delen. Na meer dan 25 jaar heeft hij daarvoor de tijd en inspiratie gevonden. Bijna een jaar heeft hij gewerkt aan dit boek. Zijn vrouw zag weer vanouds de workaholic die hij als vakbondsbestuurder ook is geweest. Zij heeft hem al die maanden van sloten koffie voorzien, en zei bij wijze van grap: "Jan je doet nooit meer boodschappen."

Boekgegevens

Titel:
Zonder wind geen staal - Confrontatie met hoogovens
Auteur:      
Jan Schalkx
 

Verschijningsdatum: 
06-03-2020
Aantal pagina's:  
306
ISBN: 
9789464030297
Geïllustreerd: 
nee
Verkoopprijs: 
€ 22,99
Uitvoering
Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België
 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing