Zwachtelpost in Heemskerk geopend

Door: Raimond Bos

HEEMSKERK - Viva Zorggroep heeft een zwachtelpost geopend in verpleeghuis Heemswijk. Deze post is voor mensen die op voorschrift van hun arts gezwachteld moeten worden omdat zij oedeem en/of wondjes aan hun benen hebben. Tot de opening is besloten om de betreffende afdeling in het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) te ontlasten.

De dermatologen van het RKZ gaven aan dat veel mensen twee keer per week naar de poli komen om gezwachteld te worden. Hierdoor lopen de spreekuren snel vol bij deze afdeling. Het RKZ koos voor een samenwerking met Viva Zorggroep om het zwachtelen deels over te nemen. De voordelen zijn dat er snelle diagnostiek kan plaatsvinden op de polikliniek én dat een deel van de behandeling op de zwachtelpost voortgezet kan worden. Voor mensen die niet naar deze post kunnen komen, komt het zwachtelteam aan huis. Ook op verzoek van de huisarts kunnen cliënten gezwachteld worden door het zwachtelteam.

Dit team bestaat uit ervaren verpleegkundigen die goed kunnen zwachtelen en kennis op de afdeling dermatologie hebben opgedaan. Daarnaast is op de post altijd een wondverpleegkundige aanwezig om de eventuele wonden te beoordelen. De voortgang van de wondgenezing wordt zorgvuldig in de gaten gehouden, onder meer door regelmatig een foto van de wond te maken. De wondverpleegkundige werkt nauw samen met de behandelende arts.

Eenmaal in de twee weken is een bandagist aanwezig voor het aanmeten van elastieke kousen. De verpleegkundigen kunnen na het aanmeten van de elastieke kous(en) direct het betreffende been zwachtelen. Hiervoor hoeft geen volgende afspraak gemaakt te worden. De zwachtelpost is gehuisvest in verpleeghuis Heemswijk, Heemswijk 1in Heemskerk en geopend op maandag- en donderdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur.

Het zwachtelen gebeurt op verzoek van de specialist of huisarts. Voor meer inlichtingen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het zorgcontactcentrum (ZCC) of met de wondverpleegkundigen via telefoonnumer 088 9958844.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing