40 jaar Theater en Filmhuis De Cirkel in Heemskerk

Door: Ab Jenema

IJmond - Van woensdag 17 t/m zondag 21 november viert De Cirkel haar 40-jarig bestaan met een gevarieerd programma: een talkshow, meerdere concerten en de film ‘The Father’ met Oscarwinnaar Anthony Hopkins in de hoofdrol.

Het jubileum dat gevierd wordt, is officieel dat van Stichting Culturele Cirkel Heemskerk: een samenwerkingsverband dat in het najaar van 1981 werd opgericht door de gemeente en verschillende ‘werkgroepen’. Het doel van deze samenwerking was om de werkgroepen te ontlasten, zodat zij zich volledig op de organisatie van concerten, (film)voorstellingen, exposities en andere activiteiten konden richten. De overkoepelende zaken als publiciteit, financiën, accommodatie en techniek kwamen bij het bestuur van de stichting te liggen.

Tegenwoordig zijn in het bestuur en de werkgroepen van ‘De Cirkel’ zo’n dertig vrijwilligers werkzaam. De focus is de laatste jaren komen te liggen op muziek, theater en film. Sinds 2020 vinden de concerten en (film)voorstellingen plaats in Podium Laurentz. Een locatie met historie: het gebouw huisvestte eerst de Jozefschool, later podpodia Donkey Shot en De Nozem en De Non. Het eerste jaar op deze plek was, vanwege de twee lockdowns, voor De Cirkel veel stiller dan gehoopt. Muziek en theater kon lange tijd niet doorgaan, maar filmvoorstellingen werden, zo mogelijk, wel geprogrammeerd.

Inmiddels weten steeds meer bezoekers hun weg naar de zaal (weer) te vinden. Medewerkers van het Theater en Filmhuis hopen dat het feestprogramma extra publiek naar Podium Laurentz trekt. ‘De Cirkel,’ vertelt Joni Zwart van de organisatie, ‘is altijd een plek geweest waar je bijzondere films kunt zien en waar je nieuw theater- en muziektalent ontdekt. Je weet soms niet wat je mee gaat maken, maar je weet zeker dat de kwaliteit hoog is. In onze jubileumprogrammering vind je dan ook drie concerten van jonge musici en één van de beste films van dit jaar. Het theater komt eveneens aan bod: samen met Omroep Heemskerk maken we een talkshow waarin artiesten en medewerkers verhalen delen over de wereld achter de schermen. Ook dat belooft een bijzondere avond te worden.’

Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.decirkelheemskerk.nl

 

 

Activiteit:                Feestprogramma 40 jaar De Cirkel

Data:                     Woensdag 17 t/m zondag 21 november 2021

Adres:                    Theater en Filmhuis De Cirkel

                            Podium Laurentz

Anthony Verherentstraat 1

1961  GD Heemskerk

Reserveren:            www.decirkelheemskerk.nl
 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing