Beverwijk en Heemskerk vieren Boomfeestdag op 10 november

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op woensdag 10 november vieren we alsnog Nationale Boomfeestdag 2021. Zowel in Beverwijk als in Heemskerk wordt dit gevierd met het planten van bomen, struiken en biologische bloembollen.

Beverwijk en Wijk aan Zee
Wethouder Özütok zal met cliënten van SIG bomen en struiken planten om zo bij te dragen aan een groene en insectvriendelijke gemeente. Er worden een Honingboom, een Iep, een Steeneik en heuse Perzische Slaapboom geplant. Daarnaast wordt nog een aantal biologische bloembollen in de grond gezet.

Locatie: plantsoen Stetweg in Wijk aan Zee

Tijd: 10.00 uur

Heemskerk
Wethouder De Vries zal samen met leerlingen van de Anne Frankschool een aantal bomen planten. Het gaat om Lindes en een Krentenboom. Ook mogen de leerlingen uit groep 7A biologische bloembollen planten.

Locatie: Veldleeuwerik in Heemskerk

Tijd: 10.00 uur

Boomfeestdag 2021
De Boomfeestdag wordt mede georganiseerd door Natuur en Milieu Educatie Beverwijk & Heemskerk, de afdeling Groen van beide gemeenten en hovenier Van Egmond. De boomfeestdag is een landelijk initiatief en wordt voor de 65e keer georganiseerd. Landelijk worden er duizenden bomen geplant tijdens boomfeestdag. Het thema voor Boomfeestdag 2021 is: ‘Bomen maken gezond’. Dit thema is gekozen met het oog op de huidige klimaatproblematiek, doel is om zo veel mogelijk bomen te planten in buurten, wijken en in het buitengebied.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing