Bewoners van Lommerlust genieten van lezing Betje Wolff & Aagje Deken

Door: Jan Pronk

Foto : tuinhuisje

BEVERWIJK - De bewoners van Lommerlust genoten op 2 mei jl. zichtbaar van de lezing die Jaap Tesselaar had voorbereid over de schrijfsters Betje Wolff & Aagje Deken. Deze dames hebben in 1782 de brievenroman Sara Burgerhart geschreven; hiervan is bekend dat het grootste deel van deze brievenroman geschreven is in het schrijvershuisje in Beverwijk. Een replica van dit schrijvershuisje staat op het terrein van het verzorgingshuis Lommerlust. 

Onder het genot van thee, koffie en een heerlijk petit-fourtje – met de afbeelding van Betje Wolff en Aagje Deken – werd er vol interesse naar de lezing geluisterd. Aansluitend brachten de bewoners nog een bezoek aan het schrijvershuisje in de tuin van Lommerlust en gingen nog even op de foto. 

Het was een geslaagde middag die mede tot stand is gebracht door een subsidie van de Stichting Sluyterman van Loo. De bewoners die niet aanwezig waren bij de lezing, kregen eveneens een heerlijk petit-fourtje aangeboden. 

De brievenroman Sara Burgerhart is in 2022 toegevoegd aan de Canon van Nederland en is hierdoor weer regelmatig in de publiciteit gekomen. Prof. dr. Marita Mathijsen-Verkooijen zal op 9 november in Middenbeemster, waar Betje Wolff lange tijd heeft gewoond, haar biografie presenteren. De hoogleraar zal naar verwachting in november de biografie van Betje Wolff in Beverwijk komen toelichten.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing