Binnenkort: nieuw album van Ruud Jansen

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Al een aantal jaren speelt hij nauwelijks nog live, na een live band carrière van ruim vijftigjaar. Maar het muzikale bloed kruipt toch altijd waar het niet gaan kan en actief blijven is toch wel de beste medicijn. Toen brak corona uit en was hij min of meer veroordeeld tot thuisblijven. Ruud ging zoeken naar bezigheden binnenshuis en zo kwam een oud idee, dat eigenlijk al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw op de plank, lag tot leven.

Toen al schreef hij een stuk met de naam NEW GLASSES na de aanschaf van een nieuwe bril bij Kloes optiek. Nog een aantal nieuwe brillen volgden en juist het enorme vakmanschap van Hans Kloes bracht Ruud weer terug op het oude idee. En dat resulteert nu in een totaal nieuw album met symfonische instrumentale muziek, opgedragen aan Hans Kloes. Het oude stuk uit de jaren 80 opent het album, maar voor de rest is alles nieuw en geschreven tijdens de coronapandemie.

Omdat al een aantal jaren niet meer live gespeeld wordt, zijn investeringen in nieuwe instrumenten ook niet meer noodzakelijk. Vandaar dat het album geheel is opgenomen op “antiquiteiten” die nog in zijn home studio aanwezig waren. De huidige stand der computertechniek maakt het huren van dure studio’s onnodig, want alles kan lekker thuis gedaan worden. Medewerking werd gevraagd aan twee collega-muzikanten, om met name op sommige stukken gitaar, en drumpartijen in te spelen. En Paul Bakker(gitaar) en Pieter Voogt(drums)zeiden 'ja' en leverden vakwerk af. Paul Bakker zorgde tevens voor de eindmixen mastering van het album.

Zo is een hele afwisselende mix ontstaan van ballads, rockstukken, dromerige muziek en meer. Het album zal voorlopig alleen online ter beschikking komen, via de bekende streaming diensten als Spotify en YouTube music.

 

Verwachte release mei 2021.

 

Tracklist

1. New Glasses: Het oudste stuk van het album, geschreven in 1981.

2. Classical Glasses: Een stuk dat in een andere versie al voorkwam op de CD 'Vrienden van de Grote Kerk', toen live gespeeld.

3. Glasses part 3: Een van de nieuwe stukken geschreven in deze coronatijd, met Pieter Voogt op drums.

4. Glasses part 4: Ook nieuw, met een hoofdrol voor gitarist Paul Bakker, met op drums wederom Pieter Voogt.

5. Glasses part 5: Ook geheel nieuw met wederom Pieter Voogt op drums.

6. Glasses part 6: Een rustige ballad met een mooie akoestische gitaar van Paul Bakker en op drums Pieter Voogt.

7. Glasses part 7: Een synthesizer ballad met drumbegeleiding van Pieter Voogt.

8. Glasses in the wind: Ruud solo op alle toetsinstrumenten. Geschreven tijdens een van de harde stormen die het afgelopen jaar plaatsvonden.

9. Glasses part 9: Fear Oorspronkelijk zou dit stuk 'Angsthaas' heten, vanwege de angstcultuur aan het begin van de coronapandemie. Wederom een samenwerking met Paul Bakker op gitaar en Pieter Voogt op drums.

10. Glasses part 10: Een meer up-tempostuk wederom met Paul en Pieter.


11. Sabrina: Een stuk geschreven na de geboorte van kleindochter Sabrina, nu intussen 2 jaar oud.

12. Rocking Glasses: Een lekker rockende afsluiting van het album, met wederom fantastisch gitaarspel van Paul Bakker en op drums Pieter Voogt.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing