Boerderij Zorgvrij heeft open dag op 6 november

Door: Ab Jenema

REGIO - Tijdens de open dag op 6 november kan het publiek kennismaken met de boerderij en meedoen aan allerlei gezellige activiteiten, die natuurlijk in het teken staan van de biologische boerderij.

Activiteiten op de open dag

Er is van alles te doen. Een kleine greep uit het programma: Kinderen kunnen hun biologische boeren diploma halen. Er loopt een Melk-fee rond, er is een biologische markt met boerderijproducten. Er is een zoekkaart naar koeien in de potstal, een melktap waar vier verschillende soorten melk kunnen worden geproefd, een demonstratie hangop en kaasmaken enzovoort. Het complete programma staat op de website.

Speciaal voor de boerderij is er een boekje gemaakt “Lizzie en Lars op boerderij Zorgvrij’. De schrijfster, Marcella Kleine, komt voorlezen en het boekje signeren. Het boekje is voor peuters en is op de dag zelf te koop voor € 5,--. Daarna voor € 8,50.

Ruud Spil heeft menig koe op Zorgvrij geschilderd. Hij is met een aantal koeschilderijen aanwezig.

 

Omgevormd tot biologische boerderij

De omvorming tot biologisch heeft anderhalf jaar geduurd. Zorgvrij is officieel gecertificeerd. Vanaf nu is de melk op Zorgvrij biologisch. De biologische bedrijfsvoering sluit goed aan bij het maatschappelijke karakter en de maatschappelijke doelen van Zorgvrij. Een bijkomend voordeel is dat de hogere melkvergoeding in combinatie met het terugbrengen van het aantal koeien bijdraagt aan het versterken van het financieel rendement van het agrarisch bedrijf.

De circa 25 melkkoeien staan in de winter in de potstal. In deze stal lopen de koeien los in het stro. De mest wordt op het land van Zorgvrij gebruikt. De potstal is het afgelopen jaar aantrekkelijker gemaakt voor het publiek. Er staan grote zitbanken om rustig naar de koeien te kunnen kijken. En in de gevel van de stal zijn ramen gekomen, zodat er meer daglicht in de stal is en je vanaf het erf de stal in kan kijken.

 

Boerderij Zorgvrij ligt midden in het recreatiegebied Spaarnwoude, aan de Genieweg 50, 1981 LN  Velsen-Zuid. De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing